Çubuk'ta Engelli Asker Adayları İçin, Asker Gecesi Düzenlendi

Çubuk'ta, engelli asker adayları için asker gecesi düzenlendi.

Çubuk Engelliler ve Engelli Dostları Derneği tarafından düzenlenen törene, Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Aysel Neşeli, Özel Kalem Müdürü Yusuf Akkaya, temsili olarak 1 gün askere gidecek olan engelliler, aileleri ile vatandaşlar katıldı.

Çubuk Engelliler ve Engelli Dostları Derneği Başkan Yardımcısı Uğur Çevik yaptığı konuşmada, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin desteğiyle engellilere yönelik düzenlediği, 1 günlük sembolik askerlik uygulamasına dernek üyesi 2 engellinin katılacağını ve bu nedenle dernek üyeleri tarafından asker gecesi düzenlediklerini söyledi.

Engelli asker adaylarının çok heyecanlı olduğunu ifade eden Çevik, şöyle konuştu ''Engelinden dolayı askerlik görevini yerine getirememiş olmak, bizlerin içinde hep bir ukde idi. Bugün, adetlerimizi yerine getirerek, 1 günlük de olsa arkadaşlarımız asker kıyafeti giyerek, yemin törenine katılacak, o atmosferi yaşayacaklar'' dedi.

Engelli asker adayı Recep Demirel ise, askere gidecek olmanın çok güzel bir duygu olduğunu belirterek, ''Çok heyecanlıyım. Askere gidecek olmak çok güzel bir duygu. Derneğimize bana bu fırsatı sunduğu için çok teşekkür ediyorum'' diye konuştu.

Belediye Başkanı Lokman Özden de engellilerin ve ailelerinin mutlu günlerinde yanlarında olmak amacıyla kına gecesine katıldığını ifade ederek, ''Bu gün bu kardeşlerimizin ve ailelerinin asker muradına ortak olmak için buradayız. Onların bu mutlu gününde kendileri ve aileleriyle beraber olduk. Bu muradı onların tatması, ailelerin bu güzel havayı teneffüs etmesi, çocuklarının bu güzel gözlerindeki ışıltıyı görmesi, bizi ziyadesi ile mutlu etti'' dedi.

Konuşmaların ardından, engelli asker adayına Başkan Özden tarafından kına yakıldı.

Muhabir: Hüseyin Yiğiner

Yayıncı: Zekeriya Kaya
Kaynak: AA