Bartınlı Engellilerin 1 Günlük Askerlik Heyecanı

Engelliler Haftası dolayısıyla 19 engelli genç, Bartın İl Jandarma Komutanlığı'nda bir gün temsili askerlik yaptı.

Bartınlı Engellilerin 1 Günlük Askerlik Heyecanı
Bartın Jandarma Komutanlığı'nda düzenlenen törene Bartın Valisi Bülent Savur, Amasra Kaymakamı Mehmet Yıldız, Ulus Kaymakamı Ali Fuat Atik, AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, CHP Bartın Milletvekili Rıza Yalçınkaya, Bartın Garnizon Komutanı Deniz Albay Mehmet Sandıklı, Cumhuriyet Başsavcısı Şaban Yılmaz, İl Jandarma Komutanı Albay Alaattin Karsavuran, Emniyet Müdürü Mehmet Altınok, Daire amirleri ve engelli askerlerin aileleri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından askerlik yapan engelliler adına bir konuşma yapan Abdülsennar Dinar, “Burada bir günde olsa askerlik yaptık. Bunun onur ve gururunu yaşıyoruz” dedi.

Törende bir konuşma yapan Bartın Valisi Bülent Savur, "19 kardeşimiz askerliklerini bitirdi. Sıra ailelerin onları evlendirmesi kaldı. Onlar her zaman bizim gurur kaynağımız oldular" diye konuştu.

19 engelli asker terhis belgelerini almanın mutluluğunu yaşadı. Tören halk oyunları gösterisiyle sona erdi. Terhis belgelerini alan engelliler bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.
Kaynak: İHA