Tarım Bakanlığı Bitki Sağlığı Araştırmaları Daire Başkanlığı İlgaz’da Toplandı

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü, Bitki Sağlığı Araştırmaları Daire Başkanlığı Ilgaz’da toplantı gerçekleştirdi.

Tarım Bakanlığı Bitki Sağlığı Araştırmaları Daire Başkanlığı İlgaz’da Toplandı
Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü, Bitki Sağlığı Araştırmaları Daire Başkanlığı koordinasyonunda 29-30 Nisan 2013 tarihlerinde, Ilgaz Dağı Kar Hidrolojisi Eğitim ve Araştırma Merkezinde düzenlenen toplantıda Zirai Mücadele Teknik Talimatları ve Standart İlaç Deneme Metotları konuları ele alındı.

Toplantı Bitki Sağlığı Araştırmaları Daire Başkanı Doç. Dr. Birol Akbaş ve İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Osman Yaman’ın açılış konuşmaları ile başladı.

Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü temsilcileri, Bitki Sağlığı Araştırmaları Daire Başkanlığı temsilcileri, Zirai Mücadele Araştırma Enstitü İstasyon Müdürlükleri konu uzmanları ve özel sektör temsilcilerinden oluşan 60 kişilik katılımla gerçekleştirilen toplantı gündeminde yer alan konular, Bitki Zararlıları ve Bitki Hastalıkları olmak üzere iki alt grup halinde görüşüldü.

Toplantıda Türkiye’de insan sağlığı ve kaliteli tarımsal ürün ihracat için kimyasal mücadeleye alternatif metotların kullanılması ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından tavsiye edilen bitki koruma ürünlerinin, önerilen zaman ve dozda, tekniğine göre uygulanması amaçlarından hareketle Zirai Mücadele Teknik Talimatları ve Standart İlaç Deneme Metotları konuları işlendi. Konular zirai mücadelede kullanılacak bitki koruma ürünlerinin, ilaç firması ve deneme denetlemesi yapacak teknik personelinin yararlanmasına dönük olarak işlenmesi ve uygulanmasına yönelik işlendi. 2 günlük eğitim, yapılan toplantı ve değerlendirmelerin ardından sona erdi.
Kaynak: İHA