Siyah Afrika'nın Kurak Bölgelerinde Temiz İçme Su Kuyuları Açacak

Samsun'da faaliyet gösteren Samsun İnsani Yardım Hareketi'nce , susuzluk ve kuraklığın yaşandığı Afrika'nı çeşitli ülkelerinde temiz içme suyu kuyusu açmak için çalışma başlattığı bildirdi.

SİYAH Hareketi Başkanı İdris Akdin, İnsani Yardım Vakfı ile birlikte özellikle Müslümanların yoğun olduğu 4 bölgede temiz içme suyu kuyusu açmayı planladıklarını söyledi.

İlk aşamada Tanzanya, Ruanda ve Burundi'de bölge halkının ihtiyaçlarını gidermek için su kuyusu açacaklarını belirten Akdin, " Her biri 5 bin lira olan 4 adet su kuyusu açmayı planlıyoruz. Bu sayıyı yıl sonuna kadar 10 çıkarmayı amaçlıyoruz. Afrika'da kirli sudan kaynaklanan hastalıklar nedeniyle ölümlerin meydana gelmekte ve bu ölümlerin önüne geçmek istiyoruz" dedi.

Yaklaşık dört ay önce Samsunlu hayırseverlerin katkılarıyla sağlık merkezi yapımına başlmadıklarını da açıklayan Akdin, " Tanzanya'nın Zanzibar Adası'nda yaşayan Müslümanlar, Samsunlulara dua ve teşekkürlerini iletiyor. İnşallah haziran ayında bölgeye yapacağımız ziyaretle tam teşekküllü olarak faaliyet gösterecek olan sağlık merkezimizin açılışını gerçekleştireceğiz" diye konuştu.

Muhabir: Hasan Saygan

Yayıncı: Mehmet Kumcağız
Kaynak: AA