Proje Kapsamında 40 Sanatçıyla Buluşan 288 Üstün Yetenekli Öğrenciye Teşekkür Belgeleri Verildi

Edirne Valiliği'nce, üstün yetenekli öğrencilerin sanatçılarla buluşturulması amacıyla düzenlenen "Akademi Edirne" projesi sona erdi.

Edirne Valisi Hasan Duruer, projenin, Halk Eğitim Merkezi Mimar Kemaleddin Salonu'nda düzenlenen kapanış töreninde yaptığı konuşmada, toplumu ileriye götürenlerin kültür ve sanat insanları olduğunu söyledi.

Proje kapsamında 288 üstün yetenekli öğrencinin, Türkiye'de tanınmış 40 ünlü kişi ve sanatçıyla buluştuğunu belirten Duruer, şunları kaydetti:

"Akademi Edirne'nin açılışında Selimiye'nin gölgesinde zevkiselim insanlar yetiştirmekten bahsetmiştik. Aynı zamanda aklıselim, kalbiselim çocuklar da yetiştirmekten memnuniyet duyuyoruz. Edirne, Traklar, Romalılar, Bizanslılar ve Osmanlılara kadar çok önemli eserlerin olduğu, özellikle Osmanlı şaheseri Selimiye'nin bulunduğu bir şehir. Dolayısıyla buraya kültür ve sanat çok yakışıyor. Zaten bir şehri şehir yapan da kültürdür, sanattır, edebiyattır, şiirdir, tiyatrodur. Bunlar olmazsa şehir olmaz diye değerlendiriyoruz."

-Proje Balkanlar'a açılacak-

"Akademi Edirne" projesini, "Balkan Akademi" adı altında Balkanlar'daki Türkçe konuşan, kabiliyetli öğrenciler için de uygulayacaklarını ifade eden Duruer, projenin önümüzdeki yıllarda da devam edeceğini kaydetti.

Tiyatro sanatçısı Zihni Göktay da "Akademi Edirne" projesinin diğer illerde de düzenlenmesi gerektiğini söyledi.

Göktay, "Birçok ilimizde artık tiyatro var. Yakın zamanda birçok ilimizde her akşam perde açılacak. Kültür çok önemli. Basılan gazete, kitap, mecmua, dergi sayısı belli. Bunların hepsinin iadesiz okunmasını gördüğüm gün gönlüm çok rahat edecek" diye konuştu.

Tiyatro sanatçısı Bennu Yıldırımlar ise sanata bulaşmış hiçbir insanın kötü olacağını düşünmediğini, herkesin sanata bulaşması gerektiğini ifade etti.

Törende, öğrencilerle atölye çalışmalarına katılan Göktay, Yıldırımlar, ressam İsmet Yedikardeş, yönetmen Bahadır Karataş, şair Rıdvan Canım, Vali Danışmanı ve Akademi Edirne Genel Sekreteri Fahri Tuna ile projede görev alan öğretmenlere Vali Duruer tarafından teşekkür belgesi verildi.

Klasik müzik konseriyle sona eren törene, Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Ertuğrul Tanrıkulu, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yener Yörük, Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan, kamu ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile öğrenciler katıldı.

Muhabir: Gökhan Balcı/Salih Baran

Yayıncı: Erdal Turanlı
Kaynak: AA