Pankobirlik Genel Başkanı Recep Konuk:

Pancar Ekicileri Kooperatifleri Birliği (Pankobirlik) Genel Başkanı Recep Konuk, “Bizim tek düşmanımız fukaralık.

Pankobirlik Genel Başkanı Recep Konuk:
Hedefimiz tek, yokluğu yok etmek” dedi.

Pankobirlik Genel Başkanı Recep Konuk, Konya Şeker A.Ş.’ye bağlı Panagro Et ve Süt Ürünleri Entegre Kompleksi, Altınekin Ham Yağ Tesisleri, Beta Ziraat A.Ş. ve Cihanbeyli’deki Panplast Plastik Kampusu’nu gezen Seydişehir ilçesinden gelen sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya geldi.

Yaptığı konuşmada üreticilere önemli mesajlar veren Konuk, Konya Şeker’in bu günlere gelmesi için sadece alın teri değil akıl teri de döktüklerini, işe yoğunlaştıklarını ve sonucun ortada olduğunu söyledi.

Konuk, “Bu yatırımları dün yapmada doğrusu zorlanıyorduk. Ama bugün çok şükür ülke tarımına 28 tane yatırım kazandırdık. Meram Kaşınhanı’ndaki Panagro Et ve Süt Entegre Kompleksi’ni gördüğünüzde yapılan işlerin ne kadar devasa ve önemli bir yatırım olduğunu anlamışsınızdır. Yani artık bunları yapmada bir zorluğumuz kalmadı. Çok daha iyisini, çok daha hızlı ve daha çoğunu yapabilecek hem gücümüz, hem bilgimiz, hem de cesaretimiz var. Bunları yapmak zorundaydık ve yaptık. Bizim tek hedefimiz yokluğu, yoksulluğu yok etmek. Bizim kavgamız fukaralıkla. Yokluğu yok etmenin, fukaralığı yenmenin de bir tane yolu var. Üretmek, daha çok üretmek. Hiçbir şey yapmadan kuru lafla fukaralık yenilmez” dedi.

“42 ÜLKEYE İHRACAT YAPIYORUZ”
Recep Konuk, üretme ve markalaşmanın önemine değinerek, “Zenginleşmenin tek bir yolu var, o da üretmek. Bu yetiyor mu, yetmiyor. Üretmekle birlikte dünyadaki refahtan pay almak için ürettiklerinizi markalaştırmanız ve pazarlarda büyük oyuncu olmanız gerekiyor. Biz, bunun 3 ayağına da vakıfız. Yani, Konya Şeker hem planlı ve kontrollü ekim yaptırıyor, hem fabrikalar kuruyor, hem de bu fabrikalardan katma değerli ürünler üretiyor. Bununla da kalmıyoruz ve ürettiğimiz ürünleri dünyanın pek çok ülkesine satıyoruz. Şu anda 42 ülkeye ihracat yapıyoruz. Çin’de, Amerika’da, Moskova’da, çikolatanın ana vatanı olan İsviçre’de bizim ürünlerimiz var. Şuna inanıyorum ki, önümüzdeki günlerde dünyanın her yerinde hepimizin gurur duyacağı, herkese gelir getirecek Torku markalı ürünler pazardaki yerini alacaktır. Dolayısıyla bu ürünlerin gelirleriyle buralar daha iyi yerlere gelecek, insanımızın refah seviyesi artacaktır. Bunu hep birlikte yapacağız” diye konuştu.

“KURUMUNUZA SAHİP ÇIKIN”
Konuk, üreticilerin tesislere sahip çıkmasını isteyerek sözlerine şöyle devam etti; “Bu kurumun geleceğini düşünmek, yatırımları ve üretim tesislerini sahiplenmek Konya’daki her üreticinin mesuliyetidir, sorumluluğudur. Çünkü bu kurumun aksaması, tökezlemesi, sendelemesinin doğrudan etkisi üreticiye olur. O nedenle büyüyen ve gelişen kurumunuza öncelikle siz sahip çıkacaksınız. Bu kuruma kapak atma hesabı yapanlar var. Bu kuruma yamalanmaya çalışanlar var. Bu kurumdan nemalanmaya çalışanlar var. Bu kurumu tökezletmenin, sendeletmenin hesabını yapanlar var. Bunlara karşı siz uyanık olur ve kurumumuza sahip çıkarsanız, kapalı kapılar ardında yapılan o hesaplar bu tarlalardan döner.”
Kaynak: İHA