Doğanşehir'de “İçki ve Sigara'nın Zararları “ Konulu Konferans

Müftü Mehmet Kaya, “Dinimizin ve doktorların men ettiği zararlı alışkanlıklardan uzak durmalıyız” dedi.

Doğanşehir'de “İçki ve Sigara'nın Zararları “ Konulu Konferans
Malatya’nın Doğanşehir İlçesi Müftüsü Mehmet Kaya tarafından Doğanşehir Anadolu İmam Hatip Lisesi (İHL) Konferans alonunda, “İçki ve Sigaranın zararları” konulu konferans verildi.

Konferansa Doğanşehir Anadolu İHL Müdür, öğretmen Okul aile birliği başkanı Hakan Çiftçioğlu ve öğrenciler katıldı.

Doğanşehir Müftüsü Mehmet Kaya, sigaranın zararları vücuda verdiği tahribat, sigaranın insanda oluşturduğu yan etkiler ile tedavisi mümkün olmayan hastalıklara davetiye çıkardığını söyledi.

Kaya, “Nikotin kuvvetli bir farmakolojik bir maddedir. Tüm doktorlar ve kimyagerler bunu bilmekteler. Bu bir sır değil. Sigara dumanı yoğunlaştırılarak farelerin sırtına zerk edildi ve hepsinde tümör oluştu. Sırt ve bel ağrısı, prostat kanseri , göğüs kanseri, rahim kanseri, çocukluk solunum problemleri, şeker hastalığı, ilaca karşı bağışıklık, eulak enfeksiyonları, emphysema, gırtlak kanseri, ide kanseri, kalp hastalıkları, kısırlık, kangren, karaciğer kanseri, boğaz kanseri gibi hastalıklara davetiye çıkarır” ifadelerini kullandı.

“Dinimizin ve doktorların men ettiği zararlı alışkanlıklardan uzak durmalıyız” diyen Kaya, içkinin dinen yasaklandığını ve Kur’anı Kerimde kesinlikle men edildiğini ayetlerle açıklayarak sunumunu bitirdi.
Kaynak: İHA