Sanayicilere Uygulamalı Dış Ticaret Semineri

Kilis Ticaret ve Sanayi Odası (KİTSO) AB Bilgi Noktası ve Gaziantep Ticaret Odası (GTO) AB Bilgi merkezi tarafından “Gümrük Birliği ve serbest dolaşım çerçevesinde Uygulamalı Dış Ticaret” seminere verildi.

Sanayicilere Uygulamalı Dış Ticaret Semineri
KİTSO Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen etkinlikte konuşan AB ve Dış Ticaret Uzmanı Gökhan Erol, dünyada 7 milyar nüfusun bulunduğunu belirterek, “ Bu nüfus 239 ülkede yaşıyor. Hedefleri iyi seçmek lazım. AB ülkelerinin toplam nüfusu 501 milyondur. Önemli bir pazar. Nüfusu birkaç milyon olan ülkeleri tercih etme yerine nüfusu yüksek ülkeler tercih edilmelidir. Çünkü o ülkeye gidiş geliş yapılacak masraflar aynıdır. 3 milyonluk bir ülkeye giderek ürün satma yerine 100 milyon nüfuslu bir ülkeye gidip ürün satmak farklıdır. Bu nedenle nüfusu yüksel olan ülkelerin tercih edilmesini öneriyorum “ dedi.

AB ve Dış Ticaret Uzmanı Gökhan Erol, tarafından katılımcılara Gümrük Birliği, serbest dolaşım ve dış ticaret konularında ve ayrıca uluslar arası ticarette sıklıkla karşılaşılan temel bilgilerin aktarılması hedeflenerek eğitim sonunda teslim şekilleri ödeme çeşitleri, uluslar arası ticarette kullanılan temel bilgiler gibi konular hakkında bilgi verildi.

Eğitim programına KİTSO Başkanı Mehmet Özçiloğlu, KİTSO Genel Sekreteri Mehmet Murat Sakar, sanayiciler ve firma temsilcileri katıldı.

Kaynak: İHA