Bayburt Ülkü Ocakları Türkeş’i Andı

Bayburt Ülkü Ocaklarının 4 Nisan Başbuğ Alpaslan Türkeş'i Anma Etkinlikleri Sona Erdi
Bayburt Ülkü Ocakları tarafından Türk Dünyasının Bilge Lideri, Milliyetçi Hareket Partisi Kurucu Genel Başkanı Başbuğ Alpaslan Türkeş'i anma etkinlikleri çerçevesinde bir hafta süren programlar futbol turnuvasının başlangıç vuruşu ile sona erdi.

Bayburt Ülkü Ocakları Türkeş’i Andı
Ülkü Ocaklarından yapılan açıklamaya göre 3 Nisan 2013 Çarşamba günü 15 gün süren ve duası alınan Türkeş'in 16. vefat yıldönümü münasebetiyle okutulan 16 hatm-i şerif bitirilerek rahmetli Başbuğun ruhuna hediye edildi.

Yine hafta çerçevesinde 4 Nisan 2013 Perşembe günü Bayburt Merkez Yeni Camide akşam namazına müteakip mevlid-i şerif okutularak 16 hatimin duası da burada alınmış oldu.

5 Nisan 2013 ve 6 Nisan 2013 günlerinde Bayburt'un merkezindeki Türk Dünyası Parkında ''Fotograflar ile Başbuğ '' isimli Başbuğ Türkeş'in yaşamının her döneminden kesitler gösteren otuzun üzerindeki fotoğraf halkın bilgisine ve beğenisine sunuldu.

Açıklamada şöyle denildi: "Sergiyle cennet mekân Başbuğ'un bilinmedik yönleri de vatandaşlar ile paylaşılmış oldu. Sergiye yoğun ilgi gösteren Bayburtlu vatandaşlarımızın yer yer duygusal anlar yaşadıkları da gözlerden kaçmamıştır. Sergide en çok ilgiyi gören Türkeş'in hac farizasını yerine getirirken çekilen fotoğrafı Baybut'un en yaşlı ülkücüsü olan Kemal Çağ'a hediye edilirken, Sanatçı Türkan Şoray ile olan fotoğrafı ise sergiyi gezen küçük bir kız çocuğuna sergi sonunda hediye edildi. 7 Nisan 2013 Pazar günü Ülkü Ocakları İl Binasında 'Başbuğ'un Hayatı' isimli belgesel izletilerek, Türkeş'in hayatı ile ilgili anektodlar Ocak yöneticileri tarafından gençliğe anlatıldı. Sonrasında da Başbuğ Alpaslan Türkeş hayrına etli pilav dağıtılarak birlik ve beraberlik vurgusu yapıldı." 8 Nisan 2013 Pazartesi günü ise 16 takım 160 sporcunun katıldığı '2. Geleneksel Başbuğ Alpaslan Türkeş Halı Saha Turnuvası 'nın Başlangıç vuruşu yapıldığı bildirildi.

1 ay süreceği bildirilen turnuva ile de bir hafta süren Başbuğ Alpaslan Türkeş' i anma etkinliklerinin bitirildiği duyuruldu.

Bu çerçevede halkın yoğun ilgi ve beğenisini toplayan faaliyetlerin Bayburt’ta sürdüğü bilgisi aktarılırken İl Ocak Başkanı Oğuzhan Okutmuş’un ise 4 Nisan tarihinde Ankara'da MHP Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli’nin katıldığı anma etkinliklerine ve 7 Nisan tarihinde Bingöl ilinde Genel Başkan Olcay Kılavuz’un iştirak ettiği konser programında bulunarak Bayburt’u ülkü ocakları adına temsil ettiği ifade edildi.

Açıklamada, ülkenin sıkıntılı ve içler acısı bir dönemden geçtiği belirtilerek, " Ülkü Ocaklı yöneticilerin bundan sonraki çalışmalarında daha da hız vererek, Türkiye'nin geleceği olan Türkmenbeyi Sayın Dr. Devlet Bahçeli' nin çizdiği yolda ve gecesini gündüzüne katıp, Türkiye'nin her karışını uykusuz gezip Ülkü Ocaklarının bu süreçte çok daha aktif, olaylara hakim ve Türk Milletine yol başçı olması gerektiğini ifade eden Genel Başkanımız Sayın Olcay Kılavuz beyin meşalesini yakmış oldukları kutlu bir Milli Diriliş hareketinin gür sesini Bayburt ilinden duyuracağız. Bu kutlu kervana güç olması destek olması adına yılmadan, yıkılmadan mücadelemize devam edeceğiz. Bu buhran döneminde Türk Milletinin her bir ferdini de yanımızda bizler ile beraber görmek istiyoruz." denildi .
Kaynak: İHA