Aralık'taki Kazada Şehit Olan Piyade Onbaşılar Ömer Yerer ve Halil Şaki'nin Cenazeleri, Memleketlerine Gönderildi

Aralık ilçesinde meydana gelen trafik kazasında şehit olan piyade onbaşılar Ömer Yerer ve Halil Şaki'nin cenazeleri, memleketlerine gönderildi.

Dilucu Sınır Kapısı yakınlarında Nazım Gülüm yönetimindeki 76 DC 108 plakalı kamyonun, Sinan Sönmez idaresindeki askeri araçla çarpışması sonucu yaralanan ve hastanede şehit olan Yerer ile Şaki için Iğdır Jandarma Alay Komutanlığı'nda tören düzenlendi.

Törene, Vali Ahmet Pek, Vali Yardımcısı Hacı Uzkuç, 1. Mekanize Tugay Komutanı Tuğgeneral Necdet Yatkın, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Erdem Yılmaz ve askeri yetkililer katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve şehitlerin öz geçmişinin okunmasından sonra Ömer Yerer'in cenazesi askeri uçakla İstanbul'a, Halil Şaki'nin naaşı da ambulansla Şırnak'a gönderildi.

Kazada şehit olan Piyade Er Ahmet Kaçmaz'ın cenazesinin ise hastanede bekletildiği belirtildi.

Ermenistan sınırındaki jandarma karakolunda görev yapan askerleri taşıyan aracın kamyonla çarpışması sonucu 4'ü ağır 8 asker yaralanmış, Iğdır Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Ömer Yerer, Halil Şaki ve Ahmet Kaçmaz müdahalelere rağmen şehit olmuştu.

Muhabir: Emrah Kocabey / Ayşe Yıldız

Yayıncı: Mustafa Yıldız
Kaynak: AA