Edirne'deki Romanlar Bu Yıl Eğlence Yerine Naziler Tarafından Öldürüldüğü Belirtilen Çingeneler İçin Selimiye Camisi'nde Mevlit Okuttu

Romanlar, bu yıl eğlence yerine Naziler tarafından öldürüldüğü belirtilen Çingeneler için Selimiye Camisi'nde mevlit okuttu.

Edirne Roman Dernekleri Federasyonu Başkanı Erdem Güyümgüler, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Dünya Romanlar Günü'nünde şenlik havasında kutlanmasının yanlış olduğunu bu nedenle Selimiye'de mevlit okuttuklarını belirtti.

8 Nisan'ın, Naziler tarafından soykırıma uğratılarak katledilen ve sayısı tam olarak bilinmeyen yüz binlerce Çingene anısına, Dünya Romanlar Günü olarak kabul edildiğini anlatan Güyümgüler,''8 Nisan Dünya Romanlar Günü 1941, yılında Naziler tarafından yaklaşık 1,5 milyon çingenenin katlediliş yıl dönümüdür. Biz de bu nedenle Selimiye Camisi'nde mevlit okutmaya karar verdik. Türkiye'de bazı bölgelerde müzik ve eğlencelerle kutlanıyor. Bize göre bu günün eğlence yapılarak değil, dualar okunarak anılması gerekir'' dedi.

Çeribaşı Fikri Ocak ise, Dünya Romanlar Günü'nün de eğlence yerine dua edilmesi gerektiğini belirterek katliamda ölen tüm çingenelere Allah'tan rahmet diledi.

Selimiye Caminde okunan Mevlid-i Şerif'in ardından katılımcılara lokum ve badem ezmesi dağıtıldı.

Muhabir: Hakan Şahin

Yayıncı: Zeki Gümüş
Kaynak: AA