Papa Franciscus, ''roma Piskoposu'' Unvanını Aldı

Katolik aleminin ruhani lideri Papa Franciscus, bugün düzenlenen törenle Roma Piskoposluğu unvanını aldı.

Roma'daki Aziz Ioannes Lateran Bazilikası'nda yapılan tören ve ayinle 13 Mart'ta Katolik Kilisesi'nin 266. Papası olarak seçilen ve havari ismi olarak kendisine Franciscus'u alan Papa Jorge Mario Bergoglio, Papaların bir diğer unvanı olan ''Roma Piskoposluğu''nu da resmen üstlenmiş oldu. Roma Piskoposluğu, Papa'nın, diğer piskoposlar arasında Doğu Ortodoks ve Katolik Roma Kiliseleri de dahil olmak üzere, birinci seviyedeki önceliğini simgeliyor.

Papa, Lateran Kilisesi'nin locasından yaptığı konuşmada, inananlardan kendisi için dua etmelerini isterken, "Benim için dua edin. Buna ihtiyacım var, bunu unutmayın. Hep birlikte ileriye gidelim. Piskopos ve halk, arkamızdaki İsa'nın yeniden diriliş coşkusuyla hep birlikte ileriye gidelim" dedi.

Papa Franciscus, Roma Piskoposluğu unvanını aldığı Lateran Bazilikası'ndaki tören öncesinde, kilisenin bulunduğu meydanın adının Papa 2. Ioannes Paulus değiştirilmesi törenine katıldı.

Papa'yı meydanda Roma Belediye Başkanı Gianni Alemanno karşıladı.

Roma'da esas adı San Giovanni meydanı olan ve çeşitli konserlerden siyasi partilerin mitinglerine kadar pek çok organizasyona ev sahipliği yapan meydanın adı, Roma Belediyesi'nin aldığı kararla 2 Nisan 2005'te hayatını kaybeden Papa 2. Ioannes Paulus'a adandı.

Bu arada, Papa'nın pazar günü öğlenleri yaptığı Angelus Duası'na 100 bin kişi katıldı.

Papa Franciscus burada yaptığı konuşmada, inananların, Hristiyan olmaktan ve Hristiyan olarak yaşamaktan korkmaması gerektiğini söyledi.

Muhabir: Barış Seçkin

Yayıncı: İbrahim Uyar
Kaynak: AA