“Kız Çocuğu” Arkadaşlarını Bekliyor

Çankaya Belediyesi Çocuk ve Gençlik Tiyatrosu’nun hazırladığı “Kız Çocuğu” adlı tiyatro oyunu Nisan ayında da, 8 yaş ve üzeri genç izleyicileriyle buluşacak.

“Kız Çocuğu” Arkadaşlarını Bekliyor
7,21 ve 28 Nisan 2013 Pazar günleri ücretsiz sahnelenecek oyun saat 13.00’de ‘perde’ diyecek. Çocukların toplumsallaşma süreçlerinde özellikle kız çocuklarına biçilen kalıpları gündeme getiren oyun, kız çocuklarını toplumsal hayatta daha çok yer almaya sevk ediyor.

Grips Tiyatrosu’nun uzun bir zaman önce sahnelediği oyun metninin güncellenmesi üzerine kurulu olan eserin yazarı Stefan Reisner, dilimize kazandıran ise A. Kadir Çevik. Yönetmenliğini Sevda Tunçbilek Çevik’in yaptığı oyun sırasında canlı müzik de kullanılıyor.

“BİZ HER ŞEYİ YAPABİLİRİZ” Oyunun öyküsü ise şöyle: Füze yapmak isteyen üç kız arkadaş, büyüklerin kız çocuklarını böylesi bir işe uygun görmediklerini anlayınca çalışmaya başlarlar. Sloganları, “Biz her şeyi yapabiliriz” olan arkadaşlara, musallat olan Hakan ise onlara katılmak istemektedir. Dört çocuk hayallerinin peşinde koşar.

Ücretsiz olan oyunları izlemek için Çağdaş Sanatlar Merkezi’nden davetiye edinmek yeterli

Kaynak: İHA