“Çocuklarınızı Önemseyin”

Gölbaşı Atatürk Toplum Merkezi eğitimcilerinden Hatice Barut, ergenlik dönemiyle ilgili olarak Gölbaşılı kadınları bilgilendirirken, bu dönemde çocukların mutlaka önemsenmesi gerektiği uyarısında bulundu.

“Çocuklarınızı Önemseyin”
Gölbaşı Belediyesi’nin Gölbaşılı hanımları bilgilendirmek amacıyla düzenlediği “Perşembe etkinlikleri” devam ediyor. Bu haftaki etkinliğin konusu ergenlik oldu. Zübeyde Hanım Aile Yaşam Merkezi’nde düzenlenen seminerde açıklamalarda bulunan Gölbaşı Atatürk Toplum Merkezi eğitimcilerinden Hatice Barut, bu dönemde çocukların mutlaka önemsenmesi gerektiği uyarısında bulundu.

Ergenlik döneminde çocuk gelişimi ve ailenin üzerine düşen görevleri anlatan Eğitimci Hatice Barut, “Çocuklarımızı iyi anlamaya çalışmalı ve onlar konuştuğunda iyi dinlemeliyiz. Ergenlik dönemiyle ilgili olarak anne babaların bilgi sahibi olmaları gerekir” dedi.

Bu dönemde bilinçli bir şekilde çocuklara yardım edilmesi gerektiğine dikkat çeken Eğitimci Hatice Barut, “Bir anne baba olarak ergenlik döneminde çocuklarımıza yardımcı olmazsak, daha sonraki dönemlerde ciddi zorluklar yaşarız” diye konuştu.

Eğitimci Hatice Barut, seminerde daha sonra çocukların bedensel ve zihinsel gelişim ve değişimleri, bu dönemde ebeveynlerin çocukları karşı olan tutum ve davranışları, ne şekilde çocuklara yardımcı olunacağı ve sorunları aşmada hangi yöntemlerin kullanılabileceği konularında bilgiler verdi .
Kaynak: İHA