CHP'li Koç: Fabrikayı Yaptırmamak Biz De İnat Ediyoruz

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç, Tonya'da yapılması planlanan çimento fabrikası için "Eğer bu fabrikayı yaptırmamak için siz inat ediyorsanız, biz de inat ediyoruz. " dedi.

Haluk Koç, beraberinde İl Başkanı Yavuz Karan ile Trabzon’un Tonya ilçesine gelerek burada partililerle buluştu. CHP İlçe Başkanı Hasan Kalyoncu tarafından Haluk Koç'a, parti binasında ilçeye yapılması planlanan çimento fabrikası ile ilgili brifing verdi. Ardından Livalobo mevkiinde yapılması planlanan çimento fabrikası arazisinde incelemelerde bulunarak vatandaşlarla sohbet etti. Livalobo Yaylası mevkiinde konuşan Çevre Platformu Başkanı Bekir Uzunoğlu, arazinin yatılı okul yapılsın diye belediyeye devir edildiğini ve köyün ortak alanı olduğunu söyledi.

Uzunoğlu, "Lütfen bizim isteklerimizi, sesimizi parlamentoda duyurun." dedi.

İl Başkanı Yavuz Karan da CHP olarak nerede ezilen, haksızlığa uğrayan birisi varsa onun yanındayız. Biz genel başkan yardımcımızı bu soruna parmak basması için buraya getirdik.” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç ise vatandaşlara hitaben yaptığı konuşmada, "Arkasından ne tür ilişkilerin çıkarların belli olmayan bir fabrika yapılıyor. Bizi yönetenler gizli kapaklı iş yapmakta son derece marifetlidirler. Bir iş yaparken diğerini öldürmekle olmaz. Burada ciddi bir doğa katliamı ve çevre katliamı olacak. Belki 30–40 kişiyi işe sokarlar ama yüzlerce kişiye hasta olarak bedel olacak. Hayvancılık bitecek. Tonya’nın turizm diye bir geleceği var o rüyada bitecek. Tonya çok şey kaybedecek. Tonya’da ciddi bir örgütlenme yapmışsınız. Örgütlü bir mücadele vereceksiniz, kurallara kanunlara bağlı olarak. Haklı durumda haksız duruma düşmeyeceksiniz. Yargı sürecini takip edeceksiniz. İdari mahkemesinden gelecek karar bu durum etkileyecektir. CHP olarak genel merkezden yardım talep edilirse her türlü yardımı yapmaya hazırız. Volkan Bey organize etsin Ankara’ya gelin. Eğer bu fabrikayı yaptırmamak için siz inat ediyorsanız, biz de inat ediyoruz. 2014 yerel seçimlerinde sandık önünüze gelecek. Sandıkta hesabını sorarsınız." dedi.

Sohbet toplantısında konuşan vatandaşlar da "Biz burayı vermeyeceğiz." ifadelerini kullandı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç, daha sonra Tonya ilçesinde bir kahvehaneye giderek burada vatandaşlarla bir süre sohbet etti. Ardından Vakfıkebir CHP ilçe teşkilatını ziyaret etmek üzere Tonya'dan ayrıldı.