Polisler Suçlularla Sayokan’la Mücadele Edecek

Kırıkkale Polis Meslek Yüksek Okulu öğrencilerine Osmanlı tokadı ve tırpan gibi teknikleri içinde barındıran Türk Savunma Sporu Sayokan eğitimi verildi.

Polisler Suçlularla Sayokan’la Mücadele Edecek
Türkiye’de son yıllarda yakın dövüş ve savunma sanatlarının öncüsü olarak kabul edilen Sayokan (Kağanların ve savaşçılarının yolu) sanatı, Kırıkkale Polis Meslek Yüksek Okulunda eğitim gören polis adaylarının bir kısmına verildi.

Yaklaşık 4 aydan bu yana Aybar (eğitmen) Sedat Bozlak tarafından verilen teorik ve uygulamalı eğitimlerin ardından kemer sınavında başarılı olan öğrencilere sertifikaları Okul Müdürü Yakup Şahan tarafından törenle verildi.

Kırıkkale Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü ve Polis Meslek Yüksek Okulu üst sınıf müdürlerinin de katıldığı törende eğitimlerini tamamlayan öğrenciler, Osmanlı Tokadı’ndan tırpan tekniğine, bıçaklı ya da sopalı saldırılara karşı birebir uygulamalı teknikleri gerçekleştireceklerdir. Soyakan sporunun suç ve suçlularla mücadelede faydalı olacağına inandığını ifade eden Kırıkkale Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yakup Şahan, “polis adaylarımız, aldıkları Soyakan eğitimi ile göreve geldikleri zaman suç ve suçlularla mücadelede daha başarılı görev yapabileceklerine inanıyorum. Bu gün il basamak olan beyaz kuşaktan sarı kuşağa geçtiler. Ancak bunu ilerletmeleri halinde savunma teknikleri bakımından çok fazla faydasını göreceklerdir” dedi
Kaynak: İHA