Konya'da Yabancı Öğrenciler İçin Okçuluk Kursu Açıldı

Türkiye Okçuluk Federasyonu Konya İl Temsilciliği'nin gözetiminde Bulcukspor Kulübü ile Mevlana Uluslararası Öğrenci Derneği'nin birlikte organize ettiği okçuluk kursu başladı.

Yurt dışından gelerek Konya'da yüksek eğitimi gören öğrencilerin katıldığı kursun açılışında konuşan Türkiye Okçuluk Federasyonu Konya İl Temsilcisi Ömer Koç, okçuluk sporunun Konya'da uluslararası normlarda yapıldığını, sporun sevgi, dostluk ve kardeşlik köprüsü olması dolayısıyla yabancı öğrencilerle bir kaynaşma vesilesi olduğunu belirtti.

Bulcukspor Kulübü Başkan Vekili Raşit Aydın da okçuluğun, odaklanma ve uzun süreli yoğunlaşmayı kazandırdığını, vücudu dengeli ve koordineli kullanmayı, sabretmeyi öğrettiğini söyledi.

Mevlana Uluslararası Öğrenci Derneği Başkanı Mücahit Uludağ ise Konya'da yüksek öğrenim gören öğrencilere okçuluğun faydalarından istifade ettirebilmek amacında olduklarını ifade etti.

Uludağ, şunları kaydetti:

''Bu öğrencilerin ülkemizin yurt dışındaki gönüllü elçileri olması dolayısıyla bu tür sportif ve kültürel organizasyonların ilerleyen süreçte ülkemize önemli bir geri dönüşüm sağlayacaktır. 11 ülkeden 29 öğrencinin katılacağı Okçuluk Temel Eğitim Kursu, bir ay boyunca devam edecektir.''

Muhabir: Sayed Khodaberdi Sadat

Yayıncı: Murat Aslan
Kaynak: AA