Güzellik yarışması iptal oldu

Diyarbakır' da 7 Nisan Pazar günü yapılması planlanan Dünya Medeniyetler Kraliçesi Yarışması, Kutlu Doğum haftasına denk geldiği gerekçesiyle iptal edildi.

Güzellik yarışması iptal oldu
Devem eden sürece katkı amacıyla Diyarbakır'da yapılaması planlanan yarışmaya katılmak üzere 17 ülkeden 18 kızın katılacağı yarışma, Kutlu Doğum Haftası'na denk gelmesi nedeniyle iptal edildi.

Yarışmayı düzenleyen organizatörler, Diyarbakır'a geldikleri günden beri muhafazakar bazı sivil toplum örgütlerinin tepkileriyle karşılaştıklarını belirterek, 'Kutlu Doğum Haftası'na denk geldiği için yarışmanın iptal edilmesini isteyenler oldu. Bizler de saygı duyuyoruz tabi ki. Bu yüzden yarışmayı iptal ettik. Şu an dönüş hazırlıkları yapıyoruz. Genç güzeller herkes kendi ülkesine dönecek. Bazıları İstanbul, bazıları da Ankara üzerinden kendi ülkelerine dönecek. Şu an bilet işlemlerini yapıyoruz' dedi.

Güzellik yarışması iptal oldu

Aralarında Anadolu Gençlik Derneği, Diyanet-Sen, Diyarbakır İnsani Yardım Derneği, Eğitim-Bir-Sen ve Mustazaflar Cemiyeti'nin bulunduğu bazı sivil toplum kuruluşları 21 ülkeden 22 güzelin katılacağı Miss Civilization Of The World Yarışması'nın Diyarbakır'da yapılmasından rahatsızlık duyduklarını belirtmişti.

Hamit Yaz imzasıyla yapılan ortak yazılı açıklamada, şu ifadelere yer verilmişti: 'Son günlerde sinsi bir şekilde faaliyete geçen bazı fırsatçı mihraklar, çözüm ve barış sürecine paralellik gösterme ve destekleme süsüyle, 7 peygamber ve 541 sahabenin metfun bulunduğu, 3 peygamber makamının yer aldığı, her karış toprağı maneviyat kokan Diyarbakırımızda, provokatif bir etkinlik olarak sözde 'Dünya Medeniyetler Kraliçesi' adı altında bir 'Çirkinlik Yarışması' düzenlenmektedir. '