Doğuş Çocuk Senfoni Orkestrası tura çıkıyor

Doğuş Çocuk Senfoni Orkestrası (DÇSO), 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Etkinlikleri kapsamında, ‘Notalar Müzikali’ projesi ile birçok ilde sahne alacak.

Doğuş Çocuk Senfoni Orkestrası tura çıkıyor
Türkiye 'nin ilk ulusal çocuk senfoni orkestrası Doğuş Çocuk Senfoni Orkestrası (DÇSO), 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Etkinlikleri kapsamında, 'Notalar Müzikali ' projesi ile İstanbul, Bursa ve Edirne 'de sahne alacak. Toplumu oluşturan her farklı bireyin bir bütünü oluşturmasının önemini ve anlamını eğlenceli bir dille anlatan müzikal, 21 Nisan 'da Bursa 'da, 22 Nisan 'da Edirne 'de, 23 Nisan 'da ise İstanbul 'da her yaştan müzikseveri ağırlayacak.


2006 yılında Doğuş Grubu bünyesinde kurulan ve Türkiye 'deki çeşitli konservatuvarların 11-18 yaş grubu öğrencilerinden oluşan Doğuş Çocuk Senfoni Orkestrası (DÇSO), 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Etkinlikleri kapsamında, Notalar Müzikali 'ni sahnelemeye hazırlanıyor. Metin yazarlığını, DÇSO 'nun psikolojik danışmanlığını da üstlenen Dr. Erdal Atabek 'in yaptığı Notalar Müzikali ile farklılıkların bir araya gelmesiyle oluşan bütünün anlam ve önemi notalar aracılığıyla vurgulanıyor

Şefliğini ve Genel Müzik Direktörlüğünü Rengim Gökmen 'in üstlendiği ve yaklaşık 90 öğrenciden oluşan DÇSO 'nun 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında sahneleyeceği Notalar Müzikali 'nde; 7 notanın, 7 farklı orkestra mensubu tarafından canlandıracağı skeçler yer alıyor.

Sergei Prokofiev 'in Romeo Juliet 'inden, Ludwig Van Beethoven 9. Senfonisi 'nin 4. Bölümüne birçok unutulmaz eserin seslendirileceği müzikalle DÇSO; 21 Nisan 'da Bursa Merinos Kültür Merkezi Bursa Osman Gazi Salonu 'nda, 22 Nisan 'da Edirne Trakya Üniversitesi Balkan Kongre Merkezi Prof. Dr. Enver Duran Salonu 'nda, 23 Nisan 'da ise Tim Maslak Show Center 'da müzikseverlere unutulmaz anlar yaşatacak.