Üsküdar'da "mor Salkım Şenliği"

Üsküdar'ın tarihi dokusunun tamamlanması ve ilçenin renklendirilmesi amacıyla düzenlenen "Mor Salkım Şenliği"nin 8'incisi yapıldı.

Üsküdar Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, belediye önündeki parkta düzenlenen ve Kaymakam Mustafa Güler, sosyolog Prof. Dr. Ümit Meriç ve Erguvan İstanbul Derneği Başkanı Hüseyin Emiroğlu'nun katıldığı etkinlikte, bandonun çaldığı şarkılar eşliğinde mor salkım fidanları dikilirken, vatandaşlara 5 bin çam ve 5 bin ıhlamur fidanı dağıtıldı.

Mor Salkım Şenliği ile ilgili bilgi veren Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, mor salkımın Üsküdar ile bütünleştiğini ifade ederek, bu eşsiz çiçeğin ilkbahardan yaza geçişin habercisi olduğunu, İstanbul'da en güzel baharın da Üsküdar'da yaşandığını söyledi.

Mor salkımın Üsküdar ile özdeşleştiğini belirten Kara, kavi, sağlam, güçlü, dayanıklı, vefakar ve cefakar olan bu sarmaşığın Anadolu ve Üsküdar'ın özelliklerini taşıdığını ifade etti.

Konuşmadan sonra mor salkım ve erguvan konulu yarışmada dereceye giren fotoğraf sanatçılarına ödülleri verildi.

Ödül töreninin ardından mor salkım dikimi yapıldı. Üsküdar Kaymakamı Süleyman Erdoğan, Belediye Başkanı Mustafa Kara ve davetliler, belediye binası önündeki parka mor salkım ve ıhlamur ağaçlarını dikti.

Muhabir: Metin Tokgöz

Yayıncı: Erdal Turanlı
Kaynak: AA