Liseli Müzisyenler Yarıştı

Nilüfer Belediyesi tarafından Bursa çapında bu yıl üçüncüsü düzenlenen " Liselerarası Müzik Yarışması"nda final heyecanı yaşandı.

Liseli Müzisyenler Yarıştı
28 okul finalde Fethiye Kültür Merkezi'nde dereceye girmek için yarıştı.
Mix Müzik'in ödül sponsoru olduğu "Nilüfer Liselerarası Müzik Yarışması"nın jürisi bu yıl Güven Erkin Erkal, Eray Aytimur, Teoman Kumbaracıbaşı, Hasan Saltık, Feza Soysal, Göknur Yıldız, Egemen Kerpiççiler, Oğuz Kurtuluş, Sayhan Şahin, Özgür Ögöz ve Gül Günaydın’dan oluştu.

Genç müzisyenlerin başarılı performansları jüriyi karar aşamasında oldukça zorlarken, sonuçların açıklanması için verilen arada, özellikle genç kuşağın hayranlığını kazanan rock müziğinin sevilen sesi Aylin Aslım sahne aldı. Yarışmacıların ve salonu dolduran kalabalığın heyecanına ortak olan Aslım, bir saati aşkın süren konser boyunca seslendirdiği şarkılarla büyük takdir kazandı.

Ödüle layık görülen ekiplere çeşitli müzik aletleri hediye edilirken, Mix Müzik Özel Ödülü'nü kazanan Yıldırım Ticaret Meslek Lisesi öğrencileri bu sayede okullarına Mix Müzik tarafından yaptırılacak olan müzik sınıfını kazandırmış oldu.

Yarışmaya katılan bütün gruplara, belediye personeline ve jüri üyelerine teşekkür eden Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, "Bu organizasyondan Türkiye hatta dünya çapında başarı sağlayacak sanatçıların çıkacağına inanıyorum. Bizler çalışmalarımızda gençlerin sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif alanda önlerini açacak projelere öncelik vermeye devam edeceğiz. Burada dostluk, kardeşlik ve müzik kazandı. Bu yarışma gelecek yıllarda da devam edecek. Sizleri 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayram'ındaki yürüyüşe ve 21 Haziran’da düzenleyeceğimiz ‘Müzik sokağa taşıyor’ şenliğimize de davet ediyorum” dedi.

Yarışmada “Orkestra”, “Kız ve erkek solist” kategorilerinde birincilik alan okullar, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında düzenlenecek Mor ve Ötesi konserinde ön grup olarak sahneye çıkacak.
Kaynak: İHA