Gönül Gözü Kahvesi Türk Dil Bayramı’nda Açılacak

Karaman'da içerisinde engelli vatandaşların çalışacağı "Gönül Gözü Kahvesi ve Engelli Parkı" 736. Türk Dil Bayramı etkinliklerinde hizmete açılacak.

Gönül Gözü Kahvesi Türk Dil Bayramı’nda Açılacak
Türk Dili Parkı’nda daha önce alkollü lokanta olarak çalışan bina boşaltılarak engellilerin kullanımına uygun şekilde yeniden düzenlendi.

Parkın çevresinde de engelliler için engelsiz park çalışmaları devam ediyor. Her yıl Mayıs ayında kutladıkları Türk Dil Bayramlarında Karaman’a bir eser kazandırıldığını ifade eden Belediye Başkanı Kamil Uğurlu, bu yıl ki Dil Bayramı hediyesinin "Gönül Gözü Kahvesi" olacağını belirtti.

Parkta ki çalışmaları yerinde inceleyen Başkan Uğurlu, “Tahtakale olarak bilinen ahşap binayı çevresiyle birlikte sıfırdan ele aldık. Orayı içerisinde sadece engellilerin çalışacağı ama tüm vatandaşlarımıza hizmet verebilecek tarzda hizmete açıyoruz. Üst katta özel karanlık bir odamız olacak. Bu odada görme özürlü vatandaşlarımız servis yapacak ve hemşehrilerimiz de karanlık odada hayata onların penceresinden bakmış olacak. Dolayısıyla Gönül Gözü Kahvesi’nin ismi buradan geliyor" dedi.

Park çevresinin de engelli vatandaşlarımız için düzenlendiğini ve özel tasarlanmış oyun aletleri kurulacağını iade eden Uğurlu, bu örnek tesisin 736. Türk Dil Bayramı etkinlikleri içerisinde törenle hizmete açılacağını sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA