Erzurum’da “yerel Siyasette Kadın Eli” Programı

AK Parti Erzurum Kadın Kolları tarafından yerel siyasette kadın eli programı düzenledi.

Erzurum’da “yerel Siyasette Kadın Eli” Programı
Müceldili konağında düzenlenen programa AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık, AK Parti Erzurum Milletvekili Cengiz Yavilioğlu, Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz Ak Parti İl Başkan Yardımcısı Hüseyin Koçan ve AK Parti Kadın Kolları Başkanı Hilal Demir katıldı.

Ailenin temel taşının kadın olduğunu belirterek, şunları söyledi:
“Doğuda anne olmanın zor olduğunu biliyoruz. Hele ki siyaset yapmak daha zordur. Türkiye’de her iki kadından biri şiddet görüyor. Bizler eşine veya çocuklarına tek bir fiske vurmayan bir ümmetin evlatlarıyız. Aile hakkında birçok yasa yapıldı şimdi bunları uygulama sırası Milletimizdedir. Aile ve kadına yönelik yasa meclisten geçti öncelik Aile yapısının korunması içindir. Ben özellikle Erkeklerden şunu rica ediyorum Kız çocuklarımızı okutalım.. Güçlü Aile güçlü toplum demektir. Güçlü toplum demek ise güçlü Türkiye demektir”
AK Parti Erzurum Milletvekili Cengiz Yavilioğlu ise kadınların siyasette daha aktif olması gerektiğini belirterek, hükümetin kadn haklarına yönelik önemli çalışmalar yaptığını ifade etti.

Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz ise yerel yönetimlerde görev alan kadınların başarılı çalışmalara imza attığını belirterek, belediye meclis üyeliklerinde daha çok kadın görmek istediklerini dile getirdi.

AK Parti Kadın Kolları Başkanı Hilal Demir ise siyasette kadınların önemli bir yere sahip olduğunu belirterek, kadınların siyasete yoğunlukla katılmasının sağlanması yönünde çalışmalar yaptıklarını belirtti.

Program sonunda Demir, Çalık’a plaket verdi.
Kaynak: İHA