254 Gündür Haber Alınamayan Gazeteci İçin Eylem

Suriye Konsolosluğu önünde toplanan gazeteciler, Suriye’de 254 gündür kendisinden haber alınamayan meslektaşları Bashar Kadumi için eylem yaptı.

254 Gündür Haber Alınamayan Gazeteci İçin Eylem
Gazetecinin eşi Arzu Kadumi, “Herkes eşime ölmüş muamelesi yaptı. İlk kez Esad’ın askerlerinden birisi kameraların önüne çıkarak Başar Kadumi’nin ölmediğini, ayağından hafif bir yarası ile Hava Kuvvetleri’ne teslim edilerek Şam’a götürüldüğünü söyledi” dedi.


Şişli Nişantaşı'nda bulunan Suriye Konsolosluğu önünde toplanan gazeteciler, 254 gündür kendisinden haber alınamayan gazeteci Bashar Kadumi'nin serbest bırakılması için eylem yaptı. Eyleme, Bashar Kadumi'nin eşi Arzu Kadumi ve gazeteciler katıldı.

www.SON.TV’nin yayınladığı ve Beşar Esad’ın istihbarat subayının itiraflarının yer aldığı videonun ardından konuşan Arzu Kadumi, binin eşinin yaşadığına dair umutlarının ne kadar doğru olduğunu gösterdiğini söyledi.

Kadumi, “Dünkü videoyu bende izledim, gece boyunca uyumadım. Ben ilk günden beri eşimin öldüğüne inanmadım. Herkes eşime ölmüş muamelesi yaptı. İlk kez Esad’ın askerlerinden birisi kameraların önüne çıkarak Başar Kadumi’nin ölmediğini, ayağından hafi bir yarası ile Hava Kuvvetleri’ne teslim edilerek Şam’a götürüldüğünü söyledi.

Bu yabana atılacak bir itiraf değil. Hükümete sesleniyorum, isimler verildi.

Bunların araştırılması gerekiyor. Suriye sessizliğini bozmak zorunda, güneş balçıkla sıvanmaz. Ben eşimin hayatta olduğuna inanıyorum. Artık Suriye’nin Başar elimizde değil açıklamalarının bir doğrululuğu kalmadı. Bir açıklama bekliyorum” diye konuştu

"Suriye, Bashar’ı bize geri ver" sloganları atarak düdük çalan gazeteciler, daha sonra dağıldı

Al Hurra televizyonu Türkiye muhabiri Bashar Fehmi Kadumi ve kameraman Cüneyt Ünal, yaşanan iç savaşı takip etmek üzere gittikleri Suriye’nin Halep kentinde 19 Ağustos 2012 günü kaybolmuştu. Cüneyt Ünal, 90 gün Suriye yönetimi tarafından hapiste tutulduktan sonra serbest bırakılmıştı. Bashar Kadumi’den ise o günden beri haber alınamıyor.
Kaynak: İHA