Dünya Medeniyetler Kraliçesi Yarışması

Diyarbakır’da 7 Nisan 2013 günü düzenlenecek olan Dünya Medeniyetler Kraliçesi (Mıss Civilization Of The World) yarışması Onursal Başkan’ı Süha Özgermi, yarışmaya yönelik yapılan eleştirilere yanıt verdi.

Dünya Medeniyetler Kraliçesi Yarışması
Diyarbakır’da bir özel hastanede yatan hastalara gül dağıtan Özgermi, burada gazetecilerin sorularını yanıtladı. Yarışmayı Diyarbakır’da yapmalarının nedeni açıklayan Özgermi, "Çünkü Diyarbakır zaten yıllarca dünya medeniyeti olmuş bir şehir. Tarih burada yatar. Kültür burada yatar. Güzellik burada yatar” dedi.

Kendilerine iyi diyeni de kötü diyeni de sevdiklerini aktaran Süha Özgermi, "Bakın çok önemli bir şey söyleyeceğim. Diyarbakır nasıl bir yerdir herkes bilsin. Bizi tenkit edenler de bilsin, bizi sevenlerde bilisin, bize kötü diyeni de biz severiz, iyi diyenleri de severiz. Yeter ki Diyarbakır dünyada istenen bilinen yerini alsın. Şurası çok önemli. Biz dünya güzellerine Diyarbakır’a gel diye yazdığımız zaman, benim bundan evvelki her yarışmamda nerede kalacağım? Ne için kalacağım? Ne olur? Emniyet var mı? Diye bir sürü soru ile karşı karşıya kalıyordum. İnanın vallahide billahi de Diyarbakır’a gelen güzellerin hiçbirisi hiçbir soru sormadan geldiler. Bir şey daha söyleyeyim. Maddi imkanımız dolmuştu. Hollanda, Belçika güzeli kendi biletimizi alalım gelelim dediler. Hiçbir dünya güzeli kendi güzelini alıp gelmezler. Ama onlar Diyarbakır’a gelmek istediler. Demek ki Diyarbakır için dünyada zaten heyecanla bir bekleyiş varmış. Ha diyorsunuz ki tepki var mı? Olsun ya. Tepki olmadan olmaz ki. Bakın dalgasız denizde tekneye binerseniz bir yerden sonra sıkılırsınız. Ara sıra dalgalarda olacak ki heyecanlı olsun” diye konuştu.

Hastanenin başhekimi Şenol Gedik ise, yarışmanın Diyarbakır’a pozitif katkıları olacağına inandığını belirterek, yapılan eleştirilere katılmadığını söyledi.

Gedik, "Dünya medeniyetleri yarışmasının, medeniyet tarihi zengin olan bir şehirde yapılmasını anlamlı buluyorum. Tabi şehrimizin tanıtımı gelişimi için de bu yarışmanın yapılması şimdi ve sonraki gelişimi açısından da pozitif katkı saplayacağını düşünüyorum. Burası kısmen ihmal edilmiş bir bölgedir. Pozitif şeylerde var negatif şeylerde. Ama sonuçta biz Diyarbakır olarak şu an çok mutluyuz. Kentte çok pozitif bir hava var bu süreçle beraber. Sürecin yürümesi bizim için çok anlamlı. Ha bu yarışmanın bu sürece denk gelmesine gelirsek, herhalde güzellerden biri barış güzeli olacak. Bence bu anlamda anlamlı bir yarışma” şeklinde konuştu.

Yarışmaya Diyarbakır’dan katılan Rahşan Kurt da, Diyarbakır’ın bir çok medeniyete ev sahipliği yaptığını aktararak, organizasyonunun Diyarbakır’da yapılmasının çok yerinde bir karar olduğunu kaydetti.

Kurt, "Dünyanın bildiği üzere birçok medeniyete ev sahipliği yapmış Diyarbakır. Dolayısıyla böyle bir organizasyonun Diyarbakır’da olması çok yerinde bir karar. Ben kendim Diyarbakırlıyım ve ev sahibi rolünü üstleniyorum bir nevi. Bu anlamda güzellerimizi Diyarbakır’da ağırlamaktan gurur duyuyorum” ifadelerini kullandı. Yarışmaya Türkiye’yi temsilen katılan Hazal Ecer, Diyarbakır’da olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Diyarbakır’da olmaktan çok mutluyuz. Tam da barış sürecinin üzerine çok güzel bir organizasyonda bulunuyoruz. Bize Diyarbakır’ı anlatan çok güzel ir rehberimiz var. Her şey güzel çok mutluyuz. Hepimize bol şans diliyorum” ifadelerini kullandı

Ardından hastane tarafından hastane güzelleri seçilerek 1. 2. ve 3.'ye taçları takıldı. Güzellere Diyarbakır'a özgü çeşitli hediyeler verildikten sonra, mankenler hastanede yatan hastalara beyaz güller verip geçmiş olsun dileklerinde bulundu .
Kaynak: İHA