Suriye Başbakanı Bombalı Saldırıdan Son Anda Kurtuldu

Suriye Başbakanı Vail Nadir El-Halki'nin konvoyuna bombalı saldırı düzenlendi.

Yetkililer El-Halki’nin saldırıdan yara almadan kurtulduğu ifade etti.

Suriye'nin başkenti Şam'da bugün Suriye Başbakanı Vail Nail El-Halki'nin konvoyunun geçişi sırasında şahsi aracına yönelik olarak düzenlendiği belirtilen saldırıdan, Suriye Başbakanı'nın şans eseri yara almadan kurtulduğu bildirildi.

Suriye Devlet Televizyonu'ndan yapılan açıklamada batıdaki Mazzeh kentinde El-Halki'nin konvoyuna düzenlene bombalı saldırıda birçok yaralının olduğu kaydedildi. İngiltere destekli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi tarafından yapılan açıklamada ise patlamada El-Halki'nin yakın korumasının da hayatını kaybettiği belirtildi. Yetkili merciler, patlamanın bir 'intihar saldırısı' olma ihtimalinin üzerinde duruyor. Konvoyun bir hayli yoğun olan dört yoldan geçişi sırasında meydana gelen patlamanın oldukça şiddetli olduğunu ifade eden Suriye Devlet Televizyonu, patlamanın ardından ortaya çıkan siyah toz bulutunun çevredeki binaların yüksekliğine kadar çıktığını kaydetti.

Ayrıca bölgedeki aktivistler tarafından verilen bilgilerde, bir otobüs ve otomobilin patlamayla birlikte alev topuna döndüğü belirtildi.

Suriye'nin batısında askeri havaalanına da ev sahipliği yapan Mezzah kenti, Suriye Hükümeti'nin kontrolünde tutuluyor. Başkent Şam ve çevresinde birbirlerine üstünlük sağlamak adına zaman zaman oldukça şiddetli çatışmalara da giren muhalifler ile Esad kuvvetleri bölgede birbirlerine bir türlü üstünlük sağlayamıyor. Bir intihar saldırısı olduğu düşünülen bu bombalı saldırı ise hükümet kontrolündeki bölgelerde gerçekleştirilen son büyük çaplı saldırı olarak kayıtlara geçti.
Kaynak: İHA