Palandöken Kaymakamlığı’nın Girişimcilik Eğitimi Etso’da Başladı

Palandöken Kaymakamlığı’nın, Erzurum Avrupa İşbirliği Merkezi (ABİGEM) ile ortaklaşa düzenlediği, KOSGEB destekli uygulamalı girişimcilik eğitimi, Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası’nda başladı.

Palandöken Kaymakamlığı’nın Girişimcilik Eğitimi Etso’da Başladı
Eğitimlerin başlaması sebebiyle düzenlenen programa, Palandöken Kaymakamı Şenol Esmer, ETSO Genel Sekreteri Av. Harun Delibaş, ABİGEM Koordinatörü Prof. Dr. Osman Demirdöğen, kurum amirleri ve kursiyerler katıldı.

Programın açış konuşmasını yapan KOSGEB Erzurum Hizmet Merkezi Müdürü Ayhan Çarlıoğlu, kurumun girişimcilere verdiği desteklerden söz etti. Programda daha sonra konuşan Palandöken Kaymakamı Şenol Esmer, ilçede kendi işini kurmak isteyen vatandaşların faydalanması için böyle bir eğitim programı düzenlediklerini belirterek bu kapsamda 30 kişinin uygulamalı girişimcilik eğitimi alacağını söyledi.

Erzurum’da, ekonomik kalkınmanın ve istihdam sorunlarının çözümünün temel faktörünün girişimciliğinin desteklenmesi olduğunu vurgulayan Kaymakam Esmer şunları söyledi; “Bu düşünceden yola çıkarak girişimciliğin yaygınlaştırılması ve başarılı işletmelerin kurulmasını sağlamak ve girişimcilik kültürünün tabana yayılmasını temin etmek adına böyle bir çalışma gerçekleştirdik. Amacımız; Yaşamsal ihtiyaçlarını asgari düzeyde karşılayabilen, ekonomik anlamda bağımlı olarak yaşamak zorunda kalan, kendi işini kurabilecek bilgi ve beceri sahip olduğu halde maddi imkansızlıklardan dolayı üretemeyen, sürekli tüketmek durumunda kalan vatandaşlarımıza kendi ayakları üzerinde durmalarına yardımcı olmaktır. Bu eğitim sonucunda KOSGEB’in 30 Bin TL tutarındaki hibe desteğinden yararlanma imkanı bulacak vatandaşlarımız, bundan böyle kendi işlerini kurarak, yürütebilecek, hem ekonomik durumlarını düzeltecek hem de ilimizin ekonomik gelişmesine katkıda bulunacaklardır.”
Konuşmaların ardından ABİGEM uzmanları tarafından verilen ilk dersle uygulamalı girişimcilik eğitimi başladı.

10 Mayıs 2013’te sona erecek 70 saatlik eğitimini başarıyla tamamlayan kursiyerlere başarı belgeleri verilecek.
Kaynak: İHA