Bilsam, Doğanyol İlçesinde Çalıştay Düzenledi

Bilgi Yolu Eğitim, Kültür ve Sosyal Araştırmalar Merkezi ilçe çalıştaylarının sekizincisini Doğanyol ilçesinde düzenledi.

Doğanyol Tanrıverdi Öğretmenevi Toplantı Salonu'nda ilçenin öncü sektörleri, gelişim eksenleri, yatırım imkanları, potansiyel zenginlikleri, sorunları ve potansiyel proje tekliflerinin ele alındığı çalıştaya, Doğanyol Kaymakamı Bünyamin Kuş, Doğanyol Belediye Başkan Vekili Özcan Öz, Gökçe Belediye Başkanı Hüseyin Doşar, İlçe Emniyet Amir Vekili Yasin İnam, Malatya İl Özel İdare Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Murat Sezik, BİLSAM üyelerinden İlhami Polat, İl genel meclis ve ilçe belediye meclis üyeleri, Doğanyol İlçesinin kamu, özel sektör ve sivil toplum kurumlarının temsilcileri katıldı.

BİLSAM Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. İbrahim Gezer, toplantıda yaptığı konuşmada, merkezlerinin çalışmalarından bahsederek, bu çalışmalarla sorunları tespit etme, sorunlara yönelik çözüm önerileri ortaya koyma, durum tespiti ve analiz yapma ve kurumlara yardımcı olmayı amaçladıklarını belirtti.

Gezer, Malatya için gerçekleştirilen "Malatya Vizyon 2023" raporundan sonra ilçeleri gündeme aldıklarını ifade etti.

Çalıştayda ilçenin durum tespiti ve analizi, Doğanyol ile ilgili temel veriler, Doğanyol'un stratejik özellikleri, sorunlar, Doğanyol için proje önerileri ve ilçe vizyonu ele alındı.

Çalışmaların sonunda ilçelerle ilgili veriler analiz edilerek rapor haline getirilecek.

Muhabir: Tuba Karahan

Yayıncı: Önder Felek
Kaynak: AA