Obezetiyle Mücadele İçin Yürüdüler

İzmir'in Dikili ilçesi Toplum Sağlığı Merkezi tarafından, Fiziksel Aktivite ve Obetize İle Mücadele Programı kapsamında Karagöl yürüyüşü gerçekleştirildi.

Obezetiyle Mücadele İçin Yürüdüler
Dikili ve Çandarlı’dan 100’ün üzerinde vatandaşın katıldığı yürüyüş programı eski volkanik yanardağ üzerinde bulunan Karagöl üzerinden gerçekleştirildi.

Obeziteyle mücadele kapsamında farkındalık yaratmak için düzenlenen yürüyüş etkinliği, Dikili’ye bağlı Merdivenli Köyü’nden başladı.

6 kilometrelik çıkış ve 3 kilometrelik iniş parkuru olmak üzere toplamda 9 kilometrelik yürüyüş esnasında Karagöl kıyısında kumanyalar dağıtılarak dinlenme molası verildi.

Merdivenli Köyü ve Çandarlı’ya bağlı Denizköy Muhtarlarının rehberliğini yaptığı Obezite ile Mücadele Farkındalık Programı, katılımcıların Karagöl’den sonraki 3 kilometrelik iniş parkurunun tamamlanmasının ardından sona erdi.

Türkiye’de Sağlık Bakanlığı’nın oluşturduğu sağlıklı beslenme, fiziksel aktivite ve obezite ile mücadele programı kapsamında Karagöl Yürüyüş Etkinliği’ni düzenlediklerini ifade eden Dikili Toplum Sağlığı Merkezi Sorumlusu Dr. Mehmet Gündüz, “Bizim toplumumuzda ortalama yüzde 40 civarında obez grup var. Burada ileride oluşabilecek bir takım hastalıkları önlemek, maddi ve manevi olarak insanları bu yükten kurtarmak, ileride de sağlıklı bir yaşlılık sürmek için farkındalık yaratmak amacıyla böyle fiziksel egzersizler ve aktivasyonlar düzenliyoruz” dedi.

Önümüzdeki günlerde de obezite ile mücadele kapsamında bugün burada düzenlediğimiz Karagöl yürüyüşü gibi benzer etkinliklerin hayata geçirileceğini belirten Gündüz, “Esas amacımız toplumda; spor, yürüyüş ve dengeli beslenme konusunda farkındalık yaratıp bunu bir yaşam biçimi haline getirmektir” diye de ekledi.
Kaynak: İHA