Der, Yetimleri Sevindirdi

Tatvan İnsan-Der, ilçede "Yetimlere Dünyanızda Yer Açın" projesi kapsamında çocuklarla buluşma etkinliği düzenledi.

Tatvan İşletme Düğün Salonu'nda yapılan etkinlik, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Okunan dualarla devam eden program, yetim çocuklara hediyeler verilmesi ve yemek ikramında bulunulmasıyla devam etti.

Program sonrası çocuklar için çeşitli oyun etkinlikleri düzenleyen dernek, uçurtma şenliğiyle çocukların güzel bir gün geçirmesini sağladı.

Yapılan etkinliğin önemine değinen Bitlis Valisi Veysel Yurdakul, "Gönüllü hayırseverler öncülüğünde bugün burada yetimlerimize sahip çıkılmasının sevincini yaşıyoruz. Bana göre bu işi yapan arkadaşlarımız çok büyük işe imza atmıştır. Zaten peygamber efendimiz yetimlere sahip çıkılmasını buyurmuştur. Bütün dileğimiz, duamız, yetim ve öksüzlerimize, ihtiyaç sahiplerine destek çıkan herkesin peygamber efendimizin hadislerine mazhar olmalarıdır" dedi.

Tatvan İnsan-Der Üyesi Doç. Dr. Mehmet Demirtaş ise, "131 yetim ailesine sürekli yardım yapıyoruz. 250 yetim ailesine de dönemsel yardım yapıyoruz. Yani toplamda 400 civarında yetim çocuğa sürekli, 600 civarında çocuğa da dönemsel yardım yapıyoruz. Aylık nakdi yardımın yanı sıra arkadaşlarımız sürekli maddi ve manevi destek ile moral konusunda da yetimlerimizin yanında oluyorlar" diye konuştu.

Programa, vali yardımcıları Akif Pektaş, Alp Eren Yılmaz, Tatvan Kaymakamı Murat Erkan, Hizan Kaymakamı Hayrettin Baskın, Güroymak Kaymakamı Turan Yılmaz, kurum amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, yetim çocuklar ve aileleri katıldı.

Muhabir: Servet Taşdemir / Sıtkı Yıldız

Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
Kaynak: AA