Sodesin Meyveleri Gülen Yüzler Köy Odası’nda

Pazaryolu Kaymakam Taner Tengir'in girişimleri ve ilçe halkının da maddi ve manevi desteği ile hazırlanan, 'Gülen Yüzler Köy Odası'nda” faaliyetler belli bir program dâhilinde devam ediyor.

Sodesin Meyveleri Gülen Yüzler Köy Odası’nda
Pazaryolu ilçesi 75. Yatılı Bölge Ortaokulu’nda oluşturulan 'Gülen Yüzler Köy Odası' ismi verilen sınıfta öğrencilere milli ve manevi eğitimin yanı yöresel oyunları oynamanın ve yöresel yemekler yemenin tadını çıkarıyor.

“Haydi Pazaryolu Geleceğin Umut Dolu” SODES Projesi; Pazaryolu Kaymakamı Taner Tengir ve eşi Handan Tengir’i, SODES öğrencilerini, velileri ve SODES çalışanlarını, Pazaryolu 75. Yıl Yatılı Bölge Ortaokulu’nda hazırlanan Köy Odasında buluşturdu. Etkinlik “Gülen Yüzler Köy Odasında” kendi ismiyle özdeşleşen renkli görüntülere sahne oldu. Pazaryolu Kaymakamı Taner Tengir’in çok sevdiği şirin köy odasında, SODES çalışanları, veliler ve öğrenciler, yöresel bir çok etkinliği bir arada yaşadı.

Pazaryolu Kaymakamı Taner Tengir ve eşi Handan Tengir’in katıldığı etkinliğe ilgi yoğundu. Hazırlanmış olan yöresel yemekler muhabbet eşliğinde yendi. Özellikle bayan velilerle yakından ilgilenen Handan Tengir; “Bayan velilerin eğitimde ön saflarda olması gerektiğini söyledi.

Handan Tengir ayrıca bu etkinlikte bayan velilerden katılımın fazla olmasının kendisini çok etkilediğini vurguladı.

Tam bir aile ortamının olduğu “Gülen Yüzler Köy Odasında” yöresel oyunlar, Kaymakam Taner Tengir’i çok güldürdü. Özellikle Öğrencilerin oynadığı “Kabak” oyunu katılanları kahkahaya boğdu. Öğrenciler Kaymakamı “Kabak” oyununa davet ettiler. Öğrencileri kırmayan Kaymakam, onlarla birlikte oyunu oynamanın mutluluğunu yaşadı. Kabak Oyununda en sona kalan yani dereceye giren öğrenciye “Kabak Tatlısı” sözü verildi.

Oyunların oynanması ve çay muhabbetinden sonra etkinlik sona erdi. Veliler ve öğrenciler; Kaymakam Taner Tengir Pazaryolu 75. Yıl YİBO Müdiresi Nuray Çağıl’a bu güzel organizasyondan dolayı çok teşekkür ettiler.
Kaynak: İHA