Güzelbey, Yerel Yönetimdeki Başarının Sırrını Yarının Lider Adaylarına Anlattı

Türkiye Öğrenci Konseyi tarafından yürütülen Yarının Liderleri Projesi’nin Gaziantep Hasan Kalyoncu Üniversitesi’nden üyesi olan öğrenciler Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey ile bir araya geldi.

Güzelbey, Yerel Yönetimdeki Başarının Sırrını Yarının Lider Adaylarına Anlattı
Batalhöyük’te öğrenciler için düzenlediği kahvaltıda genç liderlerle bir araya gelen Hasan Kalyoncu Öğrenci Konseyi üyeleri, Başkan Güzelbey’den yerel yönetimdeki başarılarının sırlarını öğrendiler. Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey, Gaziantep’te son 9 yılda yaşanan değişimi anlattığı sunumunun ardından, asıl başarının takım ruhunda ve gençlerin önünü açmaktan geçtiğini söyledi.

Türkiye’nin en genç genel sekreteri ile en genç başkan vekilinin Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nde görev yaptığını vurgulayan Güzelbey, “Biz klasik belediyecilik ve yöneticilik anlayışına farklı bir bakış açısı getirdik. Bugün belediye bünyesinde çalışan dil bilen, eğitimli genç bir kadro ile çalışıyoruz. Tüm dünyanın gözünü çevirdiği Gaziantep’te bu vizyon projeleri genç bir ekiple yaptığımız duyanlar ilk önce bir şaşkınlık yaşıyor. Ama yapılan çalışmalardaki başarıyı görünce takdir ediyorlar” dedi.

Gençler bir takım tavsiyelerde bulunan Başkan Güzelbey, insanların değişime ilk önce çok tepki gösterdiklerini ama insanın doğru bildiği yoldan şaşmadan hedefine yürümesinin bu tepkileri ilerleyen zamanda desteğe çevireceğini belirtti.

Türkiye genelinde 800 öğrencinin yer aldığı proje kapsamında Hasan Kalyoncu Üniversitesi’nden seçilen 15 öğrenciye Proje Koordinatörü ve Hasan Kalyoncu Üniversitesi Öğrenci Konseyi Başkan Yardımcısı Necmeddin Tayyip Karaoğlu liderlik yaptı.

Proje Koordinatörü ve Hasan Kalyoncu Üniversitesi Öğrenci Konseyi Başkan Yardımcısı Necmeddin Tayyip Karaoğlu ise “Türkiye Öğrenci Konseyi tarafından yürütülen Yarının Liderleri Projesi ileriki süreçte ülke yönetiminde gençlerin de söz sahibi olmasını amaçlayan bir çalışmadır. Ülke genelinde şu an itibarı ile 800 öğrencinin yer aldığı projenin ilerleyen süreçlerinde bu sayı başarı kriterlerine göre 50’ye düşürülecek. Hasan Kalyoncu Üniversitesi’nde projede 15 arkadaşımız yer alıyor” diye konuştu.

Gaziantep’te Yerel Yönetimlerin başarılı çalışmaları ile Türkiye’ye örnek olduklarını ifade eden Karaoğlu, “Büyükşehir Belediye Başkanımız Asım Güzelbey bu örnekler içerisinde rol model. Kendisinin başarılı çalışmaları sadece Gaziantep’te yaşayanlar tarafından değil, tüm ülke çapında takdir görüyor. Biz bu başarının ardında yatan sırları bizzat kendisinden öğrenmek istedik. Bize zaman ayırması, özenle hazırladığı sunumu ile kentteki değişimin sırlarını paylaşması ve bu başarıyı gençlerle yakalaması başarısının asıl sırrı bizce” şeklinde konuştu.

Batalhöyük’te düzenlenen programa AK Parti Gaziantep Milletvekili Halil Mazıcıoğlu, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey, Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Selami Yetkinşekirci, AK Parti Gaziantep Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Dinçoğlu ve öğrenciler katıldı.

Programın ardından ‘Yarının Liderleri Projesi’ Gaziantep temsilcileri Başkan Güzelbey’e günün anısına bir plaket takdim etti.
Kaynak: İHA