Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi ile Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı

Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi ile Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı personeli, arama kurtarma tatbikatı gerçekleştirdi.

Ordu, Sinop, Amasya, ve Samsun'da görev yapan 50 personele yönelik eğitim programı kapsamında, Akyazı Mahallesi'ndeki Ordu Özel İdaresi bahçesinde tatbikat düzenlendi.

Senaryo gereği, deprem sonrası enkaz altında kalan yaralılara ulaşan ekipler, depremzedeleri bulundukları yerden çıkardı. Yaralılar, olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından ambulansla hastaneye gönderildi. Ekiplerin çalışması sırasında bir grup vatandaşın da olaya müdahale etmek istemesinin canlandırıldığı tatbikatta, bu kişiler görevlilerce uyarılarak alandan uzaklaştırıldı.

Trafik kazası sonrası araçta sıkışan kazazedelerin de kurtarıldığı tatbikatta, radyoaktif gaz sızıntısı ihtimaline karşı senaryo gereği ölçüm yapıldı.

Tatbikat sonrası gazetecilere açıklama yapan Ordu Afet ve Acil Durumu Müdürü Osman Işık, olası afet durumunda nasıl davranılacağının uygulamalı gösterildiği eğitimin çok yararlı geçtiğini ve gerçeğini aratmadığını belirterek, tatbikata Ordu Belediyesi ekiplerinin de destek verdiğini söyledi.

Muhabir: Hayati Akçay - Gökhan Gücüklüoğlu

Yayıncı: Orhan Topal
Kaynak: AA