Pekin’deki Türk Öğrencilerden Deprem İçin Kermes

Çin’in başkenti Pekin’de okuyan Türk öğrenciler, geçtiğimiz hafta Çin’in Sichuan ilçesinde yaşanan 7 şiddetindeki deprem sonrasında bölgeye yardım için kermes düzenledi.

Türk öğrenciler, Pekin Dil ve Kültür Üniversitesi’nin düzenlediği Uluslararası Kültür Festivali’nde Türkiye standı açtılar. Stantta en çok ilgi çeken ise Türk döneri oldu. Farklı ülkelerden öğrenciler, döner yemek için kuyruğa girerek renkli görüntüler oluşturdu. Aynı zamanda Türk standından ürün alanların katıldığı çekiliş sonucunda bir kişiye Çin-Türkiye arası gidiş dönüş uçak bileti verildi.

Türkiye’nin Pekin Büyükelçiliği’nden Üçüncü Katip Zeki Furkan Küçük, Çin’de Türk Kültür Yılı olarak kutlanan 2013’te iki ülke arasındaki mesafenin kısaldığını kaydederek, “Bugün de üniversite öğrencisi arkadaşlarımız çok önemli bir etkinliğe imza attılar. Geliri Sichuan’da yaşanan depremden zarar görenlere gönderilmek üzere Türk yemekleri satıyorlar. Ülkemizin tanıtımını yapıyorlar” dedi.

Pekin Türk Öğrenci Birliği Başkanı Engin Uludağ ise, festivale her yıl katıldıklarını ve sürekli yoğun ilgi gördüklerini söyledi.

Stantta yiyecekler ve nazar boncuğu gibi Türkiye’ye özgü unsurların tanıtımını yaptıklarını belirten Uludağ, “Bu sene standımızda yapılan satışların gelirini, Sichuan’da meydana gelen deprem nedeniyle afet bölgesine gönderiyoruz” diye konuştu

Uludağ ayrıca, geçtiğimiz yıl düzenledikleri kermesten elde ettikleri yaklaşık 11 bin yuan (yaklaşık 3 bin TL) geliri de Van depremi mağdurlarına gönderdiklerini hatırlattı.
Kaynak: İHA