Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu Afyonkarahisar'da

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar’da katıldığı bir temel atma töreninede yaptığı konuşmasında, terör sorunun bitmesi için başlatılan çözüm sürecinde Başbakan Erdoğan’ın taşın altına sadece elini koymadığını söyleyerek, “Başbakanımız bu meseleye sadece elini değil, başını koydu” dedi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu Afyonkarahisar'da
Afyonkarahisar’ın Dazkırı ilçesindeki Hasan Dede Göleti ve Sulaması tesisinin temel atma töreni Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun katılımı ile gerçekleştirildi.

Törenin açılışında konuşan Bakan Eroğlu, AK Parti hükümeti ile Türkiye’de eğitimden, sağlığa ve ekonomiye kadar her alanda büyük değişimler yaşadığını kaydederek, bunun AK Parti’nin millete olan hizmet aşkı ile yapıldığını söyledi.

Hükümetin 2023 hedeflerini arasında yer alan dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına girme yolunda emin adımlarla ilerlediğini dile getiren Bakan Eroğlu, yurt genelinde hükümet ve Bakanlığı tarafından her alanda devasa yatırımlara da imza atıldığını anlattı.

Terör sorunun bitmesi ile birlikte Türkiye’nin bölgesel değil, küresel bir güç olma yolunda ile birlikte Türkiye’nin küresel güç olmasının yolunda emin adımlarla da ilerleyeceğinden bahseden Bakan Eroğlu, "Biz diyoruz ki; tek vatan, tek millet, tek devlet, tek bayrak diyoruz. Bunu her yerde diyoruz. Hiçbir şekilde taviz yok. Bunu çözeceğiz taviz yok, pazarlık yok. Bunu Bakanlar Kurulu üyesi olarak, işin içinde olan bir kişi olarak rahatlıkla söylüyorum. Başbakanımız bu meseleye sadece elini değil başını koydu. Çünkü bu meselenin çözülmesi lazım. Terör meselesi bitmesi lazım. Diyoruz ki analarımız ağlamasın, şanlı bayrağımız 778 bin kilometrekaresinde alanda ilelebet dalgalansın diyoruz. Göreceksiniz Türkiye çok daha büyüyecek" şeklinde konuştu.

Temel atma törenine Bakan Eroğlu’nun yanı sıra, Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ürün, Devlet Su İşleri (DSİ) 18. Bölge Müdürü Murat Acu, Dazkırı Kaymakamı Mustafa Kutlu, daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Yapılan açılış konuşmalarının ardından Dazkırı Hasan Dede Göleti ve Sulaması tesisinin temeli Bakan Eroğlu ve protokol üyelerinin katılımı ile atıldı.
Kaynak: İHA