Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu Açıklaması

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, çözüm sürecinin başarıyla neticeleneceğini belirterek, "Çözüm süreci, hükümetimizin, Başbakanımızın, elini taşın altına koyduğu, yürüttüğü muhteşem bir proje. Bunun da neticesini hep beraber göreceğiz" dedi.

Bakan Eroğlu, AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanlığı'nda düzenlediği basın toplantısında, bu yıl Afyonkarahisar'da fırtına gibi eseceklerini, yılın ilk temel atma törenine Dazkırı ilçesinden başlayacaklarını daha sonra tüm ilçelerde yatırımlarının devam edeceğini söyledi.

Eroğlu, 40 yıldır beklenen Hasan Dede Göleti ve Sulaması'nın temel atma programını gerçekleştireceklerini anlatarak, Afyonkarahisar'da yaklaşık 70 adet baraj, gölet ve sulama tesisi yapacaklarını bildirdi.

"Afyonkarahisar'da bugüne kadar görülmemiş yatırımları inşallah sevgili hemşehrilerimize sunmanın gayreti içinde olacağız çünkü Afyonkarahisarlılar her şeyin en güzeline layık" diyen Eroğlu, kentin yıldızının parlak olduğunu, çok sayıda yatırımın, okulun, fakültenin açılışını başbakanla birlikte yapacaklarını ifade etti.

-"Bu asır, bizim milletimizin asrı olacaktır"-

Türkiye'nin önünün açık olduğunu ve terör belasının da defedileceğini dile getiren Eroğlu, şöyle konuştu:

"Çözüm süreci, hükümetimizin, Başbakanımızın, elini taşın altına koyduğu, yürüttüğü muhteşem bir proje. Bunun da neticesini hep beraber göreceğiz ancak muhalefet maalesef böyle güzel bir çözüm sürecine dair taş koymak, onun aleyhinde konuşmak gibi kötü huyunu devam ettiriyor. Muhalefet diyor ki; 'Ne gibi bir pazarlık yaptınız-' Biz diyoruz ki, 'Hiçbir pazarlık yok, taviz yok.' Biz, 'Tek vatan, tek millet, tek bayrak, tek devlet' diyoruz. Bu prensipten asla taviz veremeyiz. Biz her yerde, her açılışta, mitinglerde şanlı bayrağımızı 778 bin kilometrekarede bu aziz vatan toprakları üzerinde dalgalandırıyoruz. Bu bakımdan, bundan hiç kimsenin endişesi olmasın. Mühim olan, Türkiye'nin geleceği açısından, bu meselenin çözülmesi çünkü Türkiye'nin büyük hedefleri var. Başbakanımızın koyduğu birinci hedef 2023, yani cumhuriyetin kuruluşunun 100. yılında, Türkiye'yi dünyadaki en büyük ekonomi arasına taşıyacağız. Türkiye'nin bahtı açık. Bu asır, bizim milletimizin asrı olacaktır."

-"Biz neticeye bakarız"-

Bir gazetecinin "Kandil'den yapılan açıklamaya" ilişkin sorusu üzerine Eroğlu, "Bu konuda gerekli açıklamaları hükümet sözcümüz yapıyor. Biz de takip ediyoruz, süreç başarıyla neticelenecek. Güneydoğu ve doğuda Kürt vatandaşlarımız, kardeşlerimizle bin yıllık birlik ve beraberliğimiz var. Burada büyük bir sevinç var. Dolayısıyla biz neticeye bakarız. İnşallah netice hayır olacak. Çünkü niyetimiz hayır, akıbet de inşallah hayır olacak. Bu konuda fazla söz söylemeye gerek yok. Her şey milletin huzurunda, gözünün önünde şeffaf bir şekilde cereyan edecek" yanıtını verdi.

-Eski Senatör Dr. Hancıoğlu'nun cenaze töreni-

Eroğlu, daha sonra Afyonkarahisar İmaret Camisi'nde cuma namazının ardından eski Senatör Dr. Rasim Hancıoğlu için düzenlenen cenaze törenine katıldı.

Hancıoğlu'nun cenaze namazına, yakınlarının yanı sıra, Eroğlu, Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ürün, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Okçin Akşit, İl Emniyet Müdürü Mustafa Uçkan, Baro Başkanı Turgay Şahin, eski Maliye Bakanı İsmet Attila ve AK Parti İl Başkanı Mehmet Zeybek katıldı.

Hancıoğlu'nun cenazesi Kocatepe Asri Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Muhabir: Mustafa Güngör - Ali Kemal Akan - Canan Tükelay

Yayıncı: Mürsel Çetin
Kaynak: AA