Gkv Liselerarası Türkiye Münazara Turnuvasını Başarıyla Tamamladı

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları tarafından organize edilen Türkiye Liseler Arası Münazara Turnuvası sonuçlandı.

Gkv Liselerarası Türkiye Münazara Turnuvasını Başarıyla Tamamladı
Üç gün süren yarışmaya değişik illerden toplam 20 lise katılarak çalışma takviminde önemli görevler üstlendiler. Türkiye Özel Okullar Derneği’nin jüri desteğiyle gerçekleştirilen turnuvada İtalyan Lisesi birinciliği elde etti.

Bu tür organizasyonlar gençlerin öz güven duygularını arttırmada ve kendilerini ifade etme yönünde de önemli rol oynadığını belirten Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları Genel Müdürü Yrd. Doç Dr Atanur Vergili, “Bu yıl dördüncüsünü gerçekleştirdiğimiz Münazara Yarışması ulusal düzeyde yapılmış olup, Türkiye’nin birçok ilinden toplam 20 lise katılmıştır. Turnuvada okullarımız ev sahipliği yaparken İtalyan Lisesi, Kabataş Lisesi, Irmak Okulları, Marmara Koleji, Ege Lisesi, İzmir Türk Koleji, Açı Lisesi, Adana Koleji, İçel Koleji, Ankara Büyük Kolej, Mehmet Emin Resulzade Anadolu Lisesi, Sanko Okulları, Ayten Kemal Akinal Anadolu Lisesi, Gaziantep Anadolu Lisesi, iMKB Anadolu lisesi, Yasemin Erman Balsu Anadolu Lisesi ve Gaziantep Kolej Vakfı Özel Liseleri Turnuvaya katılarak bütün okullar üstün bir performans sergilemiştir. 4. GKV Türkiye Münazara Turnuvası'nın final maçı İtalyan Lisesi ve Ege Lisesi arasında gerçekleştirildi.

Yapılan yarışmanın ardından birinciliği İtalyan Lisesi kazanırken ikinciliği Ege Lisesi elde etti. Turnuvaya katılan bütün okullarımıza, öğrencilerimize, okul idareci ve öğretmenlerimize, emeği geçen herkese teşekkür etmek istiyorum. Bu tür organizasyonlar öğrencilerin kendilerini ifade etme yönlerini geliştirirken öz güven duygularını da ön plana çıkarır. Önümüzdeki yıl daha kapsamlı bir Turnuva düzenleneceğini umuyorum” dedi.

Yapılan final maçının ardından İtalyan Lisesi ve Ege Lisesi arasında çok çekişmeli bir şekilde geçerken birinciliği elde eden İtalyan Lisesi kupasını GKV Mütevelli Kurulu Başkanı Nüket Ersoy’dan aldı. Turnuvaya katılan bütün okullara sertifika ve çeşitli armağanlar verilirken üç gün süren yarışmalarda öğrencilere Gaziantep’in tarihi ve turistik bölgeleri de tanıtıldı. Yarışmaların önümüzdeki yıllarda daha geniş kapsamlı sürdüreceği de ifade edildi.
Kaynak: İHA