Çorum'da Kadın Çiftçiler Yarıştı

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca yurt genelinde düzenlenen, "Kadın Çiftçiler Yarışıyor Bilgi ve Proje Yarışması" yapıldı.

Çorum Ticaret Borsası Toplantı Salonunda yapılan yarışmaya, daha önceki elemeleri geçen kadın çiftçiler katıldı.

Yarışmada, 15 sorunun 11'ine doğru yanıt vererek 110 puan alan Mecitözü Doğla Köyü'nden Songül Ceylan birinci oldu. Altın soruların ardından merkez Kuşsaray Köyü'nden Seycan Kartal ikinci, Boğazkale ilçesine bağlı Evci Köyü'nden Canan İncekoca da üçüncü oldu.

Vali Sabri Başköy'ün eşi Fatma Başköy, yarışmaya katılanları özgüven ve medeni cesaretlerinden ötürü kutladı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Elfaz Ermiş de üretimde, ev ekonomisinde ve yaşam kalitesinin temelinde kadınların var olduğunu belirterek, 'Her başarılı erkeğin arkasında bir kadın vardır' deyiminin de durumu tüm açıklığıyla özetlediğini dile getirdi.

Kadın çiftçilerin, ülke üretimi için çok önemli olduğunu ve kadınların yer almadığı projeler de başarı seviyelerinin düşük olduğunu dile getiren Ermiş, "Bu tür programların asıl amacı sosyal farkındalık oluşturmak, kadının üretimdeki önemini vurgulamak ve kadın üreticilerimize verilen değeri ortaya koymaktır" dedi.

Yarışmayı Vali Yardımcısı Hacı Osman Ebiloğlu, Ticaret Borsası Başkanı Ömer Güney, Ziraat Odası Başkanı Mehmet Sayan, gıda tarım ve hayvancılık ilçe müdürleri ve yarışmacı kadın çiftçilerin yakınları da izledi.

Yayıncı: İsmail Çimen
Kaynak: AA