Ahmet Turan Alkan, Hocalık Yaptığı Üniversitede Konferans Verdi

Gazeteci, Yazar Ahmet Turan Alkan, uzun yıllar öğretim üyesi olarak görev yaptığı Cumhuriyet Üniversitesi’nde “Meslek Kavramı, Meslek Ahlakı ve Mesleksizlik Üzerine Düşünceler” adlı konferans verdi.

Kültür Merkezi’nde düzenlenen konferansın açılış konuşmasını yapan Rektör Prof. Dr. Faruk Kocacık, “Davetimizi kırmayarak buraya teşrif ettikleri için Ahmet Tutan Alkan’a teşekkür ediyorum. Uzun yıllar beraber olduktan sonra kendisini uzaktan izlemek bizlere hem onur hem gurur veriyor ama yakınımızda olması da ayrı bir heyecan veriyor. Özlemişiz kendisini, sizlerin de öyle düşündüğünü zannediyorum.” dedi.

Gazeteci, Yazar Ahmet Turan Alkan ise, “Büyük bir jest göstererek beni memleketime yıllardır görev yaptığım üniversiteye davet eden Sosyoloji Hocam Prof. Dr. Faruk Kocacık’a ve Prof. Dr. Ali Erkul hocama çok teşekkür ediyorum. Davetlerini duyunca iştirak etmek istedim.” şeklinde konuştu.

Alkan, “Meslek Kavramı, Meslek Ahlakı ve Mesleksizlik Üzerine Düşünceler” adlı sunumunu gerçekleştirdi. Alkan katılımcılardan gelen soruları da cavapladı.
Programın sonunda Rektör Kocacık, Ahmet Turan Alkan’a plaket takdim etti. Konferansa Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, Rektör Prof. Dr. Faruk Kocacık, Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Erkul, fakülte dekanları, öğretim üyeleri, vatandaşlar ve çok sayıda öğrenci katıldı.