Moğolistan'dan Cezayir'e izler

Faruk Atasoy’un ilk kişisel sosyal ağırlıklı fotograf sergisi açılıyor.

Moğolistan'dan Cezayir'e izler
Faruk Atasoy 'un son 28 yılda çektiği fotograflardan oluşturduğu ilk kişisel karma sergide toplam 140 fotograf bulunuyor. Fotograflar ağırlıkta Moğolistan, Bangladeş, Arakan sınırı ve Cezayir Batı Sahra sınırında çekildi. Bu bölgelerde yaşayan Müslümanların zorlu hayat koşullarını anlatan çarpıcı karelerin bulunduğu sergi Bağlarbaşı Kültür Merkezin 'de 25-29 Nisan tarihlerinde gezilebilir. Sergideki amaç; bölge insanının sessiz çığlıklarını duyurabilmek.

TÜM İNSANLAR BİRBİRİNE MUHTAÇTIR

Tüm İnsanlar Muhtaçtır başlığı,yalnızca İslam coğrafyasında zorluk yaşayan insanlar için geçerli olmadığı düşüncesi ile atılan bir başlık.Bu başlıkta herkesin birbirine muhtaç olduğu, ancak muhtaçlığın derecesi ve konusu ile ilgili farklılıklar arzettiğine dikkat çekilmek isteniyor.

FOTOGRAFLAR SOSYAL AĞIRLIKTA

Moğolistan,Arakan ve Cezayir Batı Sahra mülteci kampında yaşayan ve dini İslam olan kardeşlerimiz her ne kadar farklı yerlerde yaşasalar da sorunlar aynı. Katledilmek, asimile edilmek, yok sayılmak ve tarifsiz acılara yöneltilmek sureti ile zorlu yaşam koşullarında muhtaç duruma bırakılan insanlar. Bu insanlar arasında yetim, öksüz, dul, savaş gazisi ve sonuçta parçalanmış aileler bulunmakta. Sergi, bu bölgelere dikkat çekmek ve yardım etmek adına açılıyor.

ÖNEMLİ KURUMLAR DESTEK VERDİ

Ukba-Der Uluslar arası Kardeşlik Barış ve Ahlak Derneği Cezayir Komisyonu 'nun destekleriyle gerçekleşen sergiye ayrıca SemerşahTurizm, Beşir Sosyal yardım derneği ve BİLTEK Koleji gibi önemli kurumların katkılarının yanı sıra Yıldırım MY Baklava açılışta ikramda bulunacak.