Hisarcık Köylere Hizmet Götürme Birliği Olağan Meclis Toplantısı

Kütahya’nın Hisarcık ilçesinde Köylere Hizmet Götürme Birliği'nin olağan meclis toplantısı yapıldı.

Hisarcık Köylere Hizmet Götürme Birliği Olağan Meclis Toplantısı
Belediye Düğün Salonu'nda yapılan toplantıya Emet Kaymakamı ve Hisarcık Kaymakam Vekili Hüdayar Mete Buhara, İl Genel Meclis Üyeleri ile 21 köy muhtarı katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan toplantıda, yeter sayı olduğu tespit edildikten sonra gündem okundu.

Toplantının açılış konuşmasında KÖYDES Projesi sayesinde köylerin sorunlarının büyük ölçüde çözüldüğüne dikkat çeken, Kaymakam Vekili Hüdayar Mete Buhara, “Köylerimizin birçoğunda kilitli parke taşı döşeme çalışmaların büyük bir bölümü de tamamlanmıştır. Köylerimize bu yıl 8-9 bin lira arasında değişen ödenek tekabül etmektedir. Köylerimizin sorunları öncelik sırasına göre çözüme kavuşturulacaktır” dedi

Buhara, yörede meyveciliğin gelişmesi için çok çeşitliliğe değil, daha az çeşit ve marka ürün yetiştirmeye özen gösterilmesini istedi.

Daha sonra gündem maddelerine geçildi. Gündem gereği birliğin 2012 yılı kesin hesap bütçesi görüşülüp oylanarak kabul edildi. 2012 faaliyet raporu okundu, 2013 yılı için, İl Özel İdare Genel Sekreterliği'nden birliğe gelen ödeneğin dağıtımı görüşülüp kabul edildi. Birlik Kanunu'nun 22. Maddesi gereği birlik üyesi köylerin kesinleşen 2012 yılı bütçelerinden yüzde 2 oranında katılım paylarının tahsisli paralarından kesilmesi konusu görüşülüp oylanarak kabul edildi. Bu arada Birlik Meclisi tarafından birliğe ait kamyonun satılması kararı alınarak bu konuda birlik encümene yetki verildi.

Köylerde meyveciliğin geliştirilmesi için yapılacak faaliyetler görüşüldü. Ayrıca deprem nedeniyle hasar gören camilerin yıkımı ve oluşan molozların taşınması için çalışan birlik kepçe ücretleri görüşülüp oylanarak kabul edildi. Son olarak Köylere Hizmet Götürme Birliği encümenliğine seçilecek iki üye için Saklar Köyü Muhtarı Ali Tunç, Beyköy Muhtarı Mehmet Yıldırım, Hocalar Köyü Muhtarı Emin Çırak ve Kurtdere Muhtarı Ahmet Taşdemir adaylıklarını açıkladılar. Yapılan seçimler sonunda 14 oy alan Saklar Köyü Muhtarı Ali Tunç ve 12 oy alan Beyköy Muhtarı Mehmet Yıldırım. encümenliğe seçildiler.
Kaynak: İHA