Etimesgut’ta Festival Hazırlıkları Başladı

Etimesgut Belediyesi 10. Uluslararası Anadolu Günleri Kültür ve Sanat Festivali 6-15 Eylül tarihleri arasında Etimesgut Türk Beyleri Kent Meydanı’nda yapılacak.

Etimesgut’ta Festival Hazırlıkları Başladı
Festivale 16 hemşehri derneği ile 9 Türk Cumhuriyet ve topluluğu katılıyor. Hazırlık çalışmalarını başlatan Başkan Demirel, "Türk dünyasına yakışır bir festival için ne gerekiyorsa yapacağız." dedi.

Etimesgut Belediyesi, Türk dünyası ile Anadolu coğrafyasını buluşturan ve bu yıl 10.’sunu düzenleyeceği Uluslararası Anadolu Günleri Kültür ve Sanat Festivali’nin hazırlıklarına başladı.

Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel, katılımcı dernek, vakıf ve Türk Cumhuriyetleri temsilcilikleriyle bir araya gelerek ilk toplantısını yaptı. Toplantıda 10 GÜN 10 GECE SÜRECEK festivalin 6-15 Eylül tarihleri arasında, Etimesgut Türk Beyleri Kent Meydanı’nda yapılması kararlaştırıldı. Festivale şu ana kadar 9’u Türk Cumhuriyet ve akraba topluluğu, 16’sı hemşehri derneği olmak üzere 25 katılımcı başvurdu.

TÜRKİYE’NİN EN KAPSAMLI KÜLTÜR FESTİVALİ

Başkan Demirel, festivalin, Türkiye’nin en uzun, en kapsamlı ve en zengin kültür sanat festivali olduğunu belirterek, "Böylesine büyük bir festivalin hazırlıklarına aylar öncesinden başlamak gerekiyor. Biz de 5 ay öncesinden ilk toplantımızı yaparak hazırlıklarımıza başladık. Festivalimizi her yıl üzerine koyarak daha zengin içerik ve daha geniş katılımla gerçekleşiyoruz. İnşallah bu yıl daha güzel bir festival olacak. Tüm katılımcılarımızın üzerlerine düşen görev ve sorumlulukları en iyi şekilde yerine getireceğine inanıyorum." dedi.

Hazırlık toplantıları ile çalışmaların yoğun olarak devam edeceğini hatırlatan Demirel, "Türk dünyasına yakışır bir festival için ne gerekiyorsa yapacağız." dedi.

10 GÜN 10 GECE SÜRECEK
Konyalılar Derneği’nin bu yıl ilk kez katılacağı Etimesgut Belediyesi 10. Uluslararası Anadolu Günleri Kültür ve Sanat Festivali’ne Kars-Ardahan-Iğdır Derneği, Samsunlular Derneği, Karadenizliler Derneği, Tokatlılar Derneği, Samsunlular Derneği, Yozgatlılar Derneği, Gümüşhaneliler Derneği, Erzurum Dernekler Federasyonu, Kırıkkaleliler Derneği, Gaziantepliler Derneği. Niğdeliler Derneği, Çankırılılar Derneği, Çorumlular Derneği, Sivaslılar Derneği ve Ankara Dernekler Federasyonu katılacak. Festivalde Türk Cumhuriyet ve akraba topluluklarından ise; TÜRKSOY, Irak Türkleri, Kırgızistan Büyükelçiliği, Balkan Göçmenleri Derneği, Doğu Türkistan Derneği, Kırım Türkleri Derneği, Kazakistan Büyükelçiliği, K.K.T.C Büyükelçiliği ve Azerbaycan Büyükelçiliği yer alacak.
10 gün 10 gece sürecek festivalin gündüz bölümlerinde katılımcılar kendileri için ayrılan stantlarda milli ve mahalli kültürlerini sergileyecekler. Akşam programında ise her akşam 2 ya da 3 katılımcı dernek ile Türk temsilciliklerinin programları düzenlenecek. Her günün finalinde ünlü bir sanatçı sahne alacak. Geçen yıl 1 milyon kişinin ziyaret ettiği festivale bu yıl daha yoğun katılım bekleniyor.