50 Ülkenin Oyuncağı Sivas’ta Sergilendi

50 ülkeden derlenen eski ve yeni 300 oyuncak Sivas’ta sergilendi.

' Anadolu’dan ve Dünyadan / Yedi İklim Dört Bucaktan Oyuncaklar' adıyla açılan sergiye çocuklar büyük ilgi gösterdi.
Buruciye Medresesi yanında düzenlenen serginin açılışında konuşan Vali Vekili Veysel Çiftçi, oyuncakların gezildiğinde dünyanın bir çok yerinden oyuncakların hemen hemen aynı olduğunun görüleceğini belirterek, “Oynamanın dili bir, kullanılan oyuncakların farklı nüansları olsa da temaları hep bir. Hepsi oyunu neşelendirmek için kullanılıyorlar.” dedi.

Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar ise serginin Ankara dışında ilk kez bir ilde dünya oyuncaklarıyla Türkiye'nin farklı yörelerinden bugünün büyüklerinin ama geçmişin çocuklarının hangi oyuncakla oynadıklarını çocuklara gösterme imkanı bulduklarını söyledi.

Ankara dışında 3. sergiyi Sivas’ta açtıklarını belirten, Kültürel Araştırmalar Vakfı Oyuncak Evi program Koordinatörü Ceren Göğüş, sergide dünyanın yaklaşık 50 ülkesinden 300 oyuncak olduğuna belirtti.

Göğüş, “Türkiye’den de Anadolu’nun çeşitli illerinden köylerinden toplanmış oyuncaklar mevcut.” şeklinde konuştu.

Genellikle sergilenen oyuncakların doğal malzemelerle yapıldığına vurgu yapan Göğüş, şöyle devam etti: “İçlerinde plastiklerde var ama bunlar çok az sayıda. Hepsi birbirinden değerli içlerinde antika olan oyuncaklar da var. Yaklaşık 100 yıllık oyuncaklarda sergide yer alıyor. Bu oyuncakları Sivaslı çocuklarla paylaşmaktan son derece mutluyum.”
Çocuklar da serginin eski oyuncakları tanıtması açısından güzel bulduklarını, eskiden hangi oyuncaklarla oynandığını bu sergiyle öğrendiklerini dile getirdi.
Sergi sırasında dağıtılan balonlarda çocuklar tarafından kapışıldı .