'Vataseverlik, Ülkenin Birliği ve İnsanımızın Huzuru İçin Mücadele Etmekle Olur'

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, artık anaların gözyaşlarına dayanamayacak noktaya geldiklerini belirterek, gerçek vatanseverliğin konuşmakla değil; ülkenin birliği, dirliği, felahı, insanımızın huzur ve mutluluğu için mücadele etmekle olacağını söyledi.

Erdoğan Bayraktar, Trabzon Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi’nin bir lokantada yapılan genel kurul toplantısına katıldı.

Bakan Bayraktar, yaptığı konuşmada, esnaf ve sanatkârların sorunlarını çözmek için çok ciddi adımlar attıklarını ve atmaya da devam edeceklerini belirtti.

Dünyanın geldiği nokta itibariyle artık rutin çalışmalarla bir yere varılamayacağını vurgulayan Bayraktar, “Rutin olmaz, farkındalık oluşturmak lazım. Yani bilgiyi devşirebiliyoruz. Artık Türkiye’de yüzde 47 oranında bilgisayar kullanılıyor. Bu dünyanın farklı bir yerinde kullanılan bilgiye internetten ulaşabiliyoruz demek. Esas olan bilgiyi kullanmaktır. Bilgiyi kuvveden fiile getirebilen, o bilgiyi kaliteli ürüne dönüştürebilen elamanlara ihtiyaç var. Yani kalem efendisi değil; şantiyede, fabrikada duran mühendis, çalışan mühendis, uygulamacı mühendis. Bunu başarmamız lazım. Yani bilgiye çok iyi kullanan elemanlar yetiştirmemiz lazım. O zaman esnafımızın, sanatkârımızın yüzü gülecek. Daha kaliteli ve daha ucuz ürün ürettiğimiz takdirde ihracatta da daha artacak.” dedi.

Konuşmasında çözüm sürecine de değinen Bayraktar, bu vatanın nüfus cüzdanın taşıyan herkesin eşit olduğunun altını çizdi. Vatanını seven hiç kimsenin bunun aksini düşünemeyeceğini ifade eden Bayraktar, şöyle devam etti: "Şimdi genel olarak bir gayret var. 76 milyon sağduyulu insanlarda bir gayret var. Biz artık anaların gözyaşlarının dayanamayacak noktaya geldik. Biz artık karnında bebeği ile kızlarımızın, eşinin Türk bayrağına sarılı gelen tabutu üzerinde gözyaşlarına dayanacak halde değiliz. Bu ülke her şeye rağmen birliğini, dirliğini sağlayacaktır. Eğer bu vatanı, bu bayrağı seviyorsak, vatanımızın dünya milletleri arasında yer almasını istiyorsak daha çok çalışacağız. Vatanı sevmek konuşmakla değil; daha çok çalışmakla, daha çok ürütmekle ve bu ülkenin birliği, dirliği, felahı, insanımızın huzur ve mutluluğu için mücadele etmekle olur. Gerçek vatansever de budur.”
"Dedikodu devri, şoven milliyetçilik devri geçti." diyen Bayraktar, "Cumhuriyetimizin kuruluşunun bir manifestosu var. Bu manifesto neyse biz ona sarılacağız. Atatürk’ün de dediği gibi 'bu millete efendilik yoktur, hizmetkârlık vardır.' Çalışmayacaksın, tufeyli geçineceksin ondan sonra kalkıp hamasi laflar edeceksin. Böyle olmaz bu. Sorumluluk almakla, elini, başını taşın altın koymakla olur.” ifadelerini kullandı.
Bakan Bayraktar, ayrıca Trabzon’daki devlet üniversitesi sayasının mutlaka ikiye çıkartılması gerektiğini söyledi.

Karadeniz Teknik Üniversitesi’nin merkezdeki ana kampüsü ve Akçaabat’taki Fatih Kampüsü ile fiili durumun oluştuğunu savunan Bayraktar, vakıf üniversitelerini de desteklemeleri gerektiğini sözlerine ekledi.
Genel kurula Bakan Erdoğan Bayraktar’ın yanı sıra Vali Recep Kızılcık ve Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nun da aralarında bulunduğu davetliler ve kooperatif üyeleri katıldı.