Pompalı Tüfek ve Kar Maskeli Soygun Saniye Saniye Kaydedildi

Samsun’da kar maskesi takıp pompalı tüfekle girdiği kuyumcuyu soyan ve sonrasında yakalanan zanlının soygun anı güvenlik kameraları tarafından saniye saniye kaydedildi.

Atakum ilçesinin Cumhuriyet Mahallesi Azerbaycan Caddesi'nde bulunan Süleyman Yılmaz’a ait kuyumcuda meydana gelen olayda paraları alıp ara sokaktan kaçan zanlı fırından ekmeğini alıp evine gitmekte olan bir polis tarafından yakalandı. Zanlının kuyumcu dükkanına girişi ve kaçışı dükkan içerisindeki kameralarca saniye saniye kayıt altına alındı. Araç alım satımıyla uğraşan Yalçın D. (32) isimli şahıs günün en işlek saatinde kar maskesi ve elinde pompalı tüfekle Türkiş Kuyumculuğa daldı. Silahını doğrultan şahıs, iş yeri sahibinden paraları yanında bulunan oğlundan da altınları elindeki dizüstü bilgisayar çantasına doldurmasını istedi. Bu sırada oğlunun namlunun ucuna gelmesini istemeyen iş yeri sahibi hırsıza “Bak karşıdan şuanda seni polisler izliyor.” diyerek dikkatini dağıtmaya çalıştı.

Samsun’da ilk kez bu şekilde bir soygun olduğunu söyleyen işyeri sahibi Süleyman Yılmaz, “Şahıs aniden içeriye daldı ve silahını bana doğrulttu. Arkamda alarm düğmesi, çekmecemde tabancam, tezgahın üzerinde de biber gazım vardı hiç birisini almama fırsatım olmadı. Benden paraları oğlumdan da altınları çantaya doldurmamızı istedi. Oğlumu tezgaha çağrınca bende onun dikkatini dağıtıp çekmeceden silahı almaya niyetlendim. Ona sakin olmasını ve şuan polislerin onu izlediğini söyledim. Bunun üzerine heyecanlanan şahıs altınların çantaya koyulmasını beklemeden paraları alıp kaçtı. Oğlumda onun peşinden koştu. Az ilerde fırından ekmeğini alıp evine gitmekte olan İlkadım İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde görevli polis memuru Zeki Derya, ‘oğlumun yardım edin hırsız kaçıyor’ diye bağrışları üzerine şahsa müdahale edip etkisiz hale getirmiş. Ben dükkanı kilitleyip şahsın yakalandığı yere gittiğimde hırsızla bir ara yüz yüze geldik. Benim kızgın bir şekilde baktığımı gören zanlı elini boynuna götürüp ‘ben zaten bitmişim, ölmüşüm’ anlamına gelen işareti yaptı. Daha sonra polisler gelerek şahsı karakola götürdü.” diye konuştu.

Ankara’da üniversitede okuyan oğlunun olay sonrası psikolojisinin bozulduğunu belirten Yılmaz, oğlunun olmasının kendisini soğukkanlı davranmaya ittiğini aksi takdirde silahını kullanmayı düşündüğünü sözlerine ekledi.
Çantasından kuyumcudan gasp ettiği 2 bin 80 lira para ile birlikte yakalanan Yalçın D., Samsun Emniyet Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği'ndeki sorgusunun ardından çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanarak Samsun Kapalı Cezaevi'ne gönderildi .