Oçem’den Başkan Demirtaş’ı Duygulandıran Ziyaret

Otistik Çocuk Eğitim Merkezi (OÇEM) Müdürü Namık Alan ve öğretici öğretmenlerden oluşan heyet İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş’ı ziyaret ettiler.

Oçem’den Başkan Demirtaş’ı Duygulandıran Ziyaret
Aile ve toplumun engellilik konusunda bilgi ve bilinçlenmesi çalışmaları kapsamında otizm farkındalık etkinliği düzenleyerek dikkatleri üzerilerine çekmek istediğini söyleyen Otistik Çocuk Eğitim Merkezi Müdürü Namık Alan, otizmli bir çocuğa sahip annelerin yaşadığı duygular, güçlükler, onların sağlığı ve gelişimi için yaptığı fedakarlıkları duygulanarak anlattı.

Belediye olarak çocuklarla ilgili olan her konuda ayrı bir duyarlılık gösterdiklerini dile getiren Başkan Demirtaş, “Özellikle engelli annelerin ve babaların fedakar olması şart. Sizler özgürlüğünüzden vazgeçerek özverili bir şekilde otistik çocuklara bakıyorsunuz. Otistik çocukları dışlamamız söz konusu dahi olamaz. Toplumu bu konuda daha çok eğitmeliyiz” dedi.

Ziyaret sonrası Otistik Çocuk Eğitim Merkezi Müdürü Namık Alan, Başkan Demirtaş’a otistik çocukların resim faaliyetlerinde yapmış olduğu mukavva kağıdının üzerine işlenmiş Türk bayrağını hediye etti. Hediye takdiminde duygulu anlar yaşayan Başkan Demirtaş, tabloyu makamına astırdı.
Kaynak: İHA