İzto Yönetim Kurulu Başkanı Demirtaş: Proje, 1. Kordon'un ve İzmir'in çehresini değiştirecek

İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, hazırladıkları projeyle bir asırdan fazla süredir atıl kalan Pasaport'taki tarihi dalgakıranı İzmir'e kazandıracaklarını belirterek, "Proje, 1. Kordon'un ve İzmir'in çehresini değiştirecek" dedi.

İzmir Ticaret Odası, icradan satın alma yoluyla 2021 yılına kadar üst kullanım hakkını elde ettiği Pasaport'taki tarihi dalgakıran için hazırladığı projeyi düzenlediği törenle tanıttı.

Demirtaş, törende yaptığı konuşmada, "Bir asırdan fazla bir süredir atıl kalan dalgakıranı İzmir'e kazandırmak hayalimizdi. Dalgakıran Projesi, 1. Kordon'un ve İzmir'in çehresini değiştirecek" diye konuştu.

Dalgakıran Projesinde, Konak Pier'den açılıp kapanan asma köprü ile deniz altı akvaryumu tasarladıklarını ifade eden Demirtaş, şunları söyledi:

"İzmirlilerin karşıdan baktığı, üzerinde sadece martıların uçtuğu dalgakıranı İzmirlilerin hizmetine sunuyoruz. Yıllardır atıl kalan bin 35 metre uzunluğundaki dalgakıran cazibe merkezi haline gelecek. Eskiden gemilerin yanaştığı, yük boşalttığı dalgakıran projemiz onaylanırsa insanlar buraya denizin altından akvaryumun içinden yürüyerek gelecekler."

Törene, CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanvekili Sırrı Aydoğan ile bazı iş adamları ve davetliler katıldı.

Muhabir: Ali Rıza Karasu / Ufuk Kırabalı

Yayıncı: Orhan Topal
Kaynak: AA