Bosna Hersek'in Eski Cumhurbaşkanı Silajdzic Gaziantep'te Açıklaması

Bosna Hersek'in eski Cumhurbaşkanı Haris Silajdzic, Gaziantep Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu'nu ziyaret etti.

GSO'dan yapılan açıklamaya göre, Konukoğlu, Silajdzic'e kentin sanayisi ve ekonomisi hakkında bilgi verdi.

Gaziantep'in sanayi ve ticaret hayatının 6 bin yıllık geçmişe dayandığını belirten Konukoğlu, şehrin cazibe merkezi konumuna ulaştığına, Türkiye'den daha hızlı büyüdüğüne dikkati çekti.

Kentin ticaretinin son 20 yılda iki kat canlandığını aktaran Konukoğlu, "Antepli ticaret adamlarının özelliklerinden birisi de kıskanç olmamalarıdır. İş adamlarının yalnızca kendileri için değil aynı zamanda arkadaşları için iş bağlayabilmeleri çok önemlidir. Bu yüzden sanayimiz sürekli gelişmektedir" ifadelerini kullandı.

Genel olarak "Türkiye" denildiğinde İstanbul, Ankara gibi büyük şehirler akla geldiği anımsatan Silajdzic ise "Buraya geldiğimde bu kadar mutlu insanlarla karşılaşmayı hiç düşünmemiştim. Bu yüzden çok şaşırdım ve mutlu oldum. Özellikle Prof. Dr. Edibe Sözen sayesinde burada olduğum için kendisine minnetlerimi sunmak isterim" değerlendirmesinde bulundu.

Konukoğlu, ziyaret anısına Silajdzic'e yöresel bakır işlemeli kahvedanlık hediye etti.

Ziyarete, Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özdemir ile AK Parti MKYK Üyesi ve HKÜ Rektör Danışmanı Prof. Dr. Edibe Sözen de eşlik etti.

Muhabir: Orhan Çiçek

Yayıncı: Ahmet Caner Baysal
Kaynak: AA