23 Nisan'da Zengin Kutlama

Maltepe Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Zengin, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında ilçede üç müze ve bir kütüphane açtı.

Açılış kurdelesini çocuklarla birlikte kesen Başkan Zengin, müzeleri vatandaşlarla birlikte gezdi.
Maltepe Belediyesi tarafından düzenlenen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında Maltepeli çocuklar eğlenceye doydular. Maltepe Belediyesi Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi'nde düzenlenen 23 Nisan programında Maltepe Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Zengin'in yaptığı toplu açılışlar güne damgasını vurdu. Çocuklar için hazırlanan Masal Kahramanları Sergisi ve Ormanın Efendisi tiyatro oyunun ardından Başkan Zengin'in ev sahipliğinde CHP İstanbul milletvekili Haluk Eyidoğan, jeolog Prof. Dr. Celal Şengör ve gazeteci yazar Yalvaç Ural'ın katılımıyla toplu açılışlar gerçekleştirildi.

Başkan Zengin, Dinozor Müzesi, Tiyatro Kahramanları Müzesi, Yalvaç Ural Çocuk Kütüphanesi ve Oyuncak Müzesi'nin açılışında kurdeleyi çocuklarla birlikte kesti. Müzeleri vatandaşlarla birlikte gezen Maltepe Belediye Başkanı, daha sonra çocuklarla beraber kitap okuyup sohbet etti. Günün sonunda Başkan Zengin, tüm çocuklara çeşitli hediyelerle dolu çantalar armağan etti.

23 Nisan'a sahip çıkarak çocukları mutlu etmek için çalıştıklarını ifade eden Prof. Dr. Mustafa Zengin, "Ulu önder Atatürk’ün tüm çocuklara armağan ettiği 23 Nisan’ı olması gerektiği gibi bir bayram havasında kutluyoruz. Düzenlediğimiz etkinlikler, açılışını yaptığımız müzeler ve kütüphanenin ardından günün anısına verdiğimiz armağanlarımızla çocuklarımıza güzel bir gün yaşatmak istedik. Onları mutlu görmek bizleri de mutlu ediyor" dedi.

Pamuk helva, horoz şekeri ve patlamış mısır stantlarında kuyruk oluşturan çocukların yanı sıra anne babalar da bayramın tadını çıkardılar.
Kaynak: İHA