Ünye’de Sıra Dışı 23 Nisan Kutlaması

Ordu’nun Ünye ilçesinde kendilerine Orta Çarşı Çocukları adını veren bir grup yetişkin, siyah önlük giyip okul yıllarında oynadıkları oyunları oynayarak çocukluklarına geri döndüler.

Ünye’de Sıra Dışı 23 Nisan Kutlaması
Renkli görüntülere sahne olan gösteri ilgiyle izlendi.
23 Nisan Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları Ünye’de renkli görüntülere sahne oldu. Cumhuriyet Meydanı’nda yapılan kutlamalar, Ünye’deki ilkokullarda okuyan öğrencilerin yanı sıra Gürcistan’daki Türk Koleji’nde okuyan öğrenciler ile Orta Çarşı Çocukları Grubu’nu oluşturan yetişkinler gösterileri ile bayrama renk kattılar.

23 Nisan Bayramı kutlamalarında ilk olarak Gürcitan’ın Batum kentinde faaliyet gösteren eski Tarım ve Köyişleri Bakanı Refaiddin Şahin’in adını taşıyan okuldan gelen gürcü öğrenciler, Türkçe türkü ve şarkılar seslendirdi. Gürcü öğrencilerin seslendirdiği memleketim şarkısı izleyenler tarafından büyük alkış aldı.

Ünye Belediyesi Halk Oyunları ekibi ile Batum Türk Koleji öğrencilerinin Kafkas dans gösterisi ile devam eden 23 Nisan kutlamalarında yaşları 40 ile 60 arasında değişen Orta Çarşı Çocukları’nın gösterisi kutlamalara ayrı bir renk kattı. Okul yıllarındaki gibi siyah önlük giyen yetişkinler, mendil kapmaca ile lokomotif oyunu oynadılar. Mendil kapmaca sırasında koşarken bazı yetişkinlerin düşmeleri ise herkesin yüreğini ağzına getirdi. Bando takımı da oluşturan Orta Çarşı Çocuklarına Senegalli Mustafa’da eşlik ederken, kutlamalar tören geçişi ile son buldu.
Kaynak: İHA